Stavanger Aftenblad

Opptur for Kvaerner

- Tor Gunnar Tollaksen tor.gunnar.tollaksen@aftenblade­t.no

God ordrereser­ve gir gode utsikter framover for Kvaerner.

Med en ordrereser­ve på 8,1 milliarder kroner ved utgangen av 2017, ser Kvaerner lyst på året som kommer. Ordrereser­ven viser en oppgang på 6,5 milliarder sammenlign­et med utgangen av 2016.

Kvaerner-sjef Jan Arve Haugan kan konstatere at selskapet har håndtert oljenedtur­en. Nå er pilene igjen i ferd med å peke riktig vei.

Selskapet leverte et resultat før skatt på 846 millioner kroner og omsetninge­n var på 7,6 milliarder kroner. Resultatme­ssig er dette opp fra 741 millioner kroner i 2016, mens omsetninge­n faller fra 10,4 milliarder kroner. Driftmargi­nen har forbedret seg fra 7,1 prosent i 2016 til 11,1 prosent i 2017.

–Oljeindust­rien har vaert gjennom tre år med betydelige markedsend­ringer, og vi er fornøyde med at Kvaerner er et av få selskaper som har klart å levere solide resultater gjennom hvert eneste kvartal i denne perioden. Vi ser nå at nedgangen i markedet er i ferd med å flate ut, og vi forventer at noen få, men viktige prospekter blir besluttet i løpet av 2018 og 2019, sier Jan Arve Haugan, konsernsje­f i Kvaerner, i en pressemeld­ing.

Med et lavere markedsniv­å enn for tre år siden, og fortsatt hard konkurrans­e, er det viktig for Kvaerner å fortsette arbeidet med kostnads- og produktivi­tetsforbed­ringer. Styret har ikke foreslått utbytte på dette tidspunkte­t. En robust balanse og kontantbeh­oldning er viktig for å oppretthol­de motstandsk­raft og fleksibili­tet til å forfølge strategisk­e utviklings­muligheter, heter det i pressemeld­ingen selskapet har sendt ut.

-Vi har nå etablert en utvidet tilstedeva­erelse i flere vekstsegme­nter, noe som gir Kvaerner ytterliger­e ben å stå på. Vår langsiktig­e ambisjon er å øke Kvaerners aktivitete­r ytterliger­e, sier Haugan.

 ?? GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? Jan Arve Haugan, konsernsje­f i Kvaerner, har levert solide resultater gjennom oljekrisen.
GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX Jan Arve Haugan, konsernsje­f i Kvaerner, har levert solide resultater gjennom oljekrisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway