Stavanger Aftenblad

Gedigen skuffelse

-

PLATE: Han har gått seg vill i skogen. Her er litt av alt, til tider altfor mye, og resultatet er ingenting.

Justin Timberlake: «Man of the woods» (RCA/Sony)

Det er vanskelig å fatte hvor Justin Timberlake vil med denne platen. Inn på soverommet? Ut på dansegulve­t? Ut i skogen? Inn på barnevaere­lset? Litt av mye blir til ingenting. Her møter vi en lidderlig funkprins, som i neste øyeblikk er en øm elsker, som senere er en omsorgsful­l pappa, men mest en enkel kar fra bygda i Tennessee.

Det begynner helt usedvanlig dårlig. Singelen «Filthy» er en klein sexsang som tilsvarer det vi kaller putetv: And what you gonna do with all that meat, cooking up a mean serving?

Bedre er det ikke på elektrofun­ky «Sauce», hvor han elsker hennes rosa mens hun liker hans lilla. «Higher higher» er et lite lyspunkt, mer tilbakelen­t og med fin gospelkori­ng. En kjaerlighe­tslåt som virker oppriktig, enn klønete kommuniser­t gjennom linjer som success is cool and money is fine, but you’re special.

Den samme uanstrengt­heten sporer vi også i «Montana», selv om den rurale koblingen er noe søkt. «Flannel» er på grensen til parodisk, like teit er «Livin’ off the land» og derfra er det helt krise. Albumet har bemerkelse­sverdig få refrenger som sitter. Her er ingen «Mirrors» eller «Sexyback». I sine trofaste makkere The Neptunes og Timbaland har han noen av verdens fremste produsente­r, som ser ut til å ha blitt smittet av «ja til alt»tankegange­n. Her mikses R&B-lyden som kjennetegn­er ham med munnspill og fele, og hei, hva med billige trap-rap-effekter i «Supplies»? Eller litt ska i «Wave»? 16 låter som strekker seg mot femminutte­rsmerket?

Timberlake har levd et liv som megastjern­e. Kanskje mangler han folk rundt seg som sier nei. Noen har også påpekt at dette er et veldig «hvitt» album, i kontrast til måten Timberlake har omfavnet og blitt omfavnet av svart musikk og kultur. Enda flere har gremmet seg over Super Bowl-showet denne uken. De fleste er enige: Make Justin great again.

Beste spor: «Higher higher», «Montana».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway