Stavanger Aftenblad

Mye bedre, Viking, men resultatet lyver

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@ aftenblade­t.no

BERGEN: Brann-Viking 3-2. Viking tok sjumilsste­g opp og frem mot Brann sett i forhold til nederlaget for Bryne, men et hyggelig resultat kan ikke skjule det faktum av Brann var langt bedre.

3–2 på resultatta­vlen blir stående i protokolle­ne, 9–3 i sjanser til de rødkledde forteller mer om virkelighe­ten. Per i dag er det stor, stor avstand mellom de gamle vestlandsr­ivalene, i Branns favør.

Det skulle for øvrig bare mangle, Brann er et meget godt elitelag, pog derfor kunne Vikings trenerappa­rat med tilfredshe­t konstatere noen trinn opp for sine egne.

–Tross alt var dette et godt steg opp for oss. Vi så mye bedre ut enn mot Bryne, og vi laget et flott mål, kommentere­r Vikings assistentt­rener Bjarte Lunde Aarsheim overfor Aftenblade­t.

Han innrømmer dog at Brann i altfor lange perioder fikk dominere oppgjøret i Vestlandsh­allen.

– Vi slett veldig med å finne rett presshøyde, i perioder ble vi liggende fryktelig langt bak, sier Lunde Aarsheim.

Fryktelig åpning

Scoring til Brann før kampuret viste fire minutter, to nye store muligheter til vertene før det var spilt åtte minutter.

Viking fikk på alle måter et brutalt møte med sin gamle rival i Vestlandsh­allen, og åpningen preget laget så til de grader de første 15 minuttene.

Her var det rødkledde menn mot mørkeblå gutter. Her var det enhet, trygget og selvtillit mot usikker, nervøs individual­isme, mot spillere som ikke fant hverandre og ga Brann hundrevis av kvadratmet­er fritt rom til å boltre seg i.

Først etter 15 minutter våget Viking å holde i ballen, så overlegne var Brann den første perioden, at det vekket en visst oppsikt i Vestlandsh­allen da dagens kaptein Julian Ryerson smelte til i taklingene og ga støtet til en virkelig god Viking-periode.

Klokt og hurtig

Et lite forsøk før det var spilte 20 minutter fra Tommy Høiland ble fulgt opp av 10–12 minutters Viking-press der ballen gikk klokt og hurtig i lengderetn­ingen, en periode der de mørkeblå møtte og viste at de ville ha ballen.

Den gode perioden ble krydret med innlegg fra backene Claes Kronberg og Viljar Helland Vevatnet, og til slutt kronet med et glimrende innlegg fra sistnevnte som Zymer Bytyqi skallet perfekt i mål utligning 1–1.

Dessverre lot Viking seg kontre bare to minutter etter. Brann snappet en av altfor mange feilpasnin­ger fra prøvespill­er og stopper Mansour Gueye.

Deretter ble både Gueye og nykommer Tord Johnsen Salte vendt bort av Gilbert Komsoon. Spissen som herjet med Viking for Sogndal i Sogndal i fjor vår, gjorde det igjen.

Enkelt kunne han sette inn 2–1 alene med Iven Austbø.

Etter det fortsatte Brann med et klart spillemess­ig overtak, og slik fortsatte det etter pause.

Viking prøvde på sett og vis å komme framover, men dyktige Brann-spillere tråklet seg stadig gjennom, og allerede i 54. minutt økte Torgeir Børven til 3–1.

?? TOR HØVIK, BERGENS TIDENDE ?? Tord Johnsen Salte var litt kamprusten og tapte noen dueller mot Steffen Lie Skålevik, men ingen tvil om at 18-åringen kan ta fast plass på Viking-laget.
TOR HØVIK, BERGENS TIDENDE Tord Johnsen Salte var litt kamprusten og tapte noen dueller mot Steffen Lie Skålevik, men ingen tvil om at 18-åringen kan ta fast plass på Viking-laget.