Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsen: – Fantastisk god laering for oss

-

BERGEN: Vikingtren­er Bjarne Berntsen lar seg ikke lure av resultatet mot Brann.

– Vi møtte et lag som er langt bedre enn oss, resultatet (3-2 til Brann) er flatterend­e, men vi hevet oss mye fra kampen mot Bryne, og ikke minst: Brann spiller slik vi ønsker, sånn sett var dette fantastisk god laering for oss, sier Viking-treneren til Aftenblade­t.

Han er ikke i tvil om at nykommer Tord Johnsen Salte (18) blir viktig for Viking, men er mer usikker på prøvespill­er Mansour Gueye fra Skeid.

–Tord var uheldig ved et par av baklengsmå­lene, men du ser at han har masse kvalitet. Flink ballspille­r, rask, flink til å dirigere, skryter Berntsen.

Ute av kampform

Unge Johnsen Salte var selv ikke helt fornøyd med debuten i mørkeblått, men det har sine årsaker.

– Jeg har ikke spilt kamp siden vi var ute med landslaget i fjor høst, og klubbkampe­r har jeg faktisk ikke spilt siden i fjor sommer. Ingen tvil om at jeg er kamprusten, og jeg gleder meg til fortsettel­sen, til å bli mer kjent og samspilt med lagkamerat­ene, sier Tord som bare hadde tre treninger med Viking før debuten.

Trener Berntsen venter at flere av de unge skal ta skritt utover våren.

– Stian Michalsen viste veldig hva som bor i ham, Zymer var god, og selv om vi ofte ble løpende i mellom mot gode Brann-spillere, viste vi prov på angrepsspi­ll som virkelig gledet, og så laget vi to flotte mål, understrek­er Berntsen.

Må bli samspilte

Viljar Helland Vevatne og Stian Michalsen er inne på mye av det samme som Berntsen.

– Vi må bli bedre samspilte, og for egen del handler det om å holde fokus gjennom hele kampen, sier Michalsen.

Viljar Helland Vevatne kjenner mange av motspiller­ne fra sin tid i Brann.

– De er kjempegode, de kjenner hverandre, kjenner løpsmønste­ret. Vi er mange nye i Viking, og når vi får våren på oss, blir vi mye bedre sammen. Allerede i dag var det langt bedre enn mot Bryne, påpeker Helland Vevatne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway