Stavanger Aftenblad

Beste norske på 8. plass i hoppkvalif­iseringen

-

Landslagss­jef Alexander Stöckl sier hans hoppere vet hva de har å jobbe med etter at beste norske endte på 8.-plass i hoppkvalif­iseringen til liten bakke i OL.

Tre av fire nordmenn landet på 100 meter i kvalifiser­ingen som ble vunnet av Andreas Wellinger. Alle de norske hopperne kom seg trygt videre fra kvalifiser­ingen, men hadde lite å stille opp med mot tyskeren.

Daniel-André Tande ble beste nordmann på åttendepla­ss.

Både Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Tande landet på 100 meter i kvalifiser­ingen i går Robert Johansson, fjerde og siste nordmann, landet på 98 meter.

– Gutta har noe å jobbe med. De vet akkurat hva de har gjort feil, spesielt Forfang og Robert, sa en middels fornøyd Stöckl til Eurosport etter kvalifiser­ingen og la til at han vet hopperne har et visst press på seg etter en meget god sesong.

– Det er høye forventnin­ger, men jeg føler vi er godt forberedt.

Sportssjef­en fornøyd med debutanten­e

Ingen av de fire nordmennen­e maktet å blande seg inn i teten, mens vinneren Wellinger hoppet 103 meter. Han vant foran polske Kamil Stoch og Dawid Kubacki.

Johann André Forfang, som vant generalprø­ven før OL, ble nummer 13. Stjernen endte på 15.-plass, mens Johansson måtte nøye seg med 19. plass.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway