Stavanger Aftenblad

– Det viktigste av alt er at gjestene er fornøyde

- Kine Hult journalist kine.hult@ aftenblade­t.no

KØBENHAVN: Både Sabi Omakase og Re-Naa beholdt sine Michelinst­jerner da den nordiske guiden for 2018 ble offentligg­jort i København.

kreativt nivå og levere jevnt, sier Renaa.

Tango er, i år som i fjor, nevnt i guiden, men er ikke vurdert for eventuelle stjerner i og med at restaurant­en flyttet til nye lokaler i januar i år.

En ny stjerne i Norge

Det ble bare delt ut én ny stjerne til en norsk restaurant i år, den gikk til Galt og kjøkkensje­f Björn Svensson i Oslo.

– Jeg hadde ingen forventnin­ger om dette. Jeg åpnet jo restaurant­en i september i fjor. Jeg tror det må ha vaert den raskeste stjernen i Norge, sier Svensson til Aftenblade­t. I årets guide fikk også Sverige sin første trestjerne­rs-restaurant. Denne aeren gikk til Frantzén i Stockholm.

Michelingu­iden kom i en nordisk utgave for første gang i 2016, og det var også første gang guidens inspektøre­r besøkte andre norske byer enn Oslo. I 2016 fikk Stavanger sin aller første stjerne, den gikk til Sven Erik Renaas gourmetres­taurant Re-Naa. Tango Bar og Kjøkken fikk også hederlig omtale i guiden, men nådde ikke helt opp til de forholdsvi­s høythengen­de stjernene.

I år som i fjor ble det bare delt ut stjerner til restaurant­er i Oslo og Stavanger. Følgende norske restaurant­er har blitt tildelt stjerner i guiden for 2018 (antall stjerner i parentes): y Stavanger: Sabi Omakase (1),

Re-Naa (1) y Oslo: Galt (1), Kontrast (1), Statholder­gaarden (1), Maaemo (3).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway