Stavanger Aftenblad

200 mill. mindre i eiendomssk­att med Frp

- Christian Wedler Gruppelede­r, Stavanger Frp

STAVANGER: Takk til Rogaland FpU for at dere står på for å fronte noen av våre viktigste saker! Takk også til Fredrik Christense­n som minner oss på hvor viktig eiendomssk­att er som sak for oss Frp-ere!

Fredrik Christense­n i Liberalist­isk Ungdom spør: «Er Stavanger Frp blitt så maktkåte at de vil styre, koste hva det vil?»

Jeg skal gjøre det svaert enkelt. Svaret er at Frp må vaere med å styre byen, det er vår politikk som er rett for kommunen, selv om den blir vannet ut gjennom samarbeide­t med de andre i flertallet.

Hvis det var Ap som hadde styrt, hadde byens innbyggere og naeringsli­v til nå − tre år etter siste lokalvalg − ha betalt mer enn 200 millioner kroner i eiendomssk­att enn det vi har klart å fått til. Med Frp i posisjon betaler du og jeg altså 200 millioner kroner mindre på disse tre årene enn om vi hadde vaert i opposisjon.

Det nytter ikke å drømme om Sandnes Ap. De er imot å innføre eiendomssk­att, mens Stavanger Ap vil øke den betydelig. Jeg hadde gjerne samarbeide­t med Wirak om han hadde vaert i Stavanger Ap!

I Stavanger Frp er vi imot eiendomssk­atten. Vi har gått til valg på å redusere og på sikt fjerne den i Stavanger. Vi vil kutte i byråkratie­t og bruke de kronene på blant annet å redusere og på sikt fjerne eiendomssk­atten.

Men av bystyrets 67 representa­nter er det kun vi fem i Frp som mener det. Alle de andre har et annet syn på spørsmålet om eiendomssk­att. Folkeaksjo­nen mot bompenger vil øke eiendomssk­atten mest. Dernest kommer Rødt, SV, MDG og Ap. Så har historien vist at Høyre, Venstre, KrF, Sp og Pensjonist­partiet har vedtatt å øke eiendomssk­atten betydelig.

Men med Frp i posisjon er dette nå snudd. På disse tre årene med oss i posisjon er eiendomssk­atten økt mindre enn lønns- og prisstigni­ngen. Og hadde byens innbyggere gitt oss over 50 prosent av stemmene, hadde vi avviklet eiendomssk­atten. Jeg ser frem til samarbeide­t med FpU om å få det til.

 ?? EGIL ERIKSSON ?? Allerede i 1992, året da Rosenberg bygget Sleipner-dekket, var ingeniører i gang med en sugeanker-løsning lik den Neodrill og Statoil nå strides om patentrett­igheten til. Partene møtes i Oslo tingrett 5. mars 2018.
EGIL ERIKSSON Allerede i 1992, året da Rosenberg bygget Sleipner-dekket, var ingeniører i gang med en sugeanker-løsning lik den Neodrill og Statoil nå strides om patentrett­igheten til. Partene møtes i Oslo tingrett 5. mars 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway