Stavanger Aftenblad

Astrid Bjellebø Bayegan 75 år

-

Prost emeritus Astrid Bjellebø Bayegan, Borgen, er 75 år 22. februar.

Jubilanten er født i Fjelberg, reiste som 15-åring til Bryne landsgymna­s og tok realskolen der, var ett år i Skottland, og senere flyttet familien til Stavanger.

Hun flyttet til Oslo i 1965. Jubilanten var prost i Drammen prosti og prest i Bragernes menighet 1989–2008. Hun har teologisk embetseksa­men fra Menighetsf­akultetet, praktikum fra Universite­tet 1973, var ansatt som teolog på Aker sykehus 1972, sykehuspre­st fra 1975, ble ordinert av biskop Hille.

Hun var sykehuspre­st på Blakstad sykehus 1984-89, før det blant annet vararepres­entant i PFs sentralsty­re, leder Fossum MR, nestleder PFs sentralsty­re, medlem av forhandlin­gsutvalget kommunal sektor 1986–88 og leder for Internatio­nal Commitee for Pastoral Care and Counsellin­g 1988–90.

Hun har pastoral klinisk utdanning fra Lovisenber­g, Modum og Sveits, var medlem og leder av Fagutvalg for pensjonert­e prester i PF, prestefore­ningens representa­nt i Landsforbu­ndet for Offentlige pensjonist­er, leder for Orgelutval­get i Vardåsen menighet 20092015, medlem og president for Lier Rotaryklub­b og medlem av Asker Y’sMen club.

Jubilanten er gift med tidl. direktør og prof. em. Markus Bayegan, har fire døtre og åtte barnebarn. Hennes hobbyer er svømming, trening, slalåm, lesing, fransk og reiser. Fritiden tilbringes med barn og barnebarn og opphold i Frankrike. Selve dagen blir jubilanten hjemme, men feirer med storfamili­en på Dr. Holms hotel på Geilo i weekenden. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway