Stavanger Aftenblad

Integrerin­gsminister­en sier nei til imamutdann­ing i Norge

-

Regjeringe­n ble i 2015 pålagt å utrede muligheten for en offisiell utdanning av imamer og religiøse ledere. Nå sier kunnskaps- og integrerin­gsminister­en nei.

«I departemen­tets dialog med Det teologiske fakultet (TF) ved Universite­tet i Oslo er det blitt klart at det ikke er aktuelt å opprette en fullverdig imamutdann­ing nå» skriver Jan Tore Sanner (H) i et brev til Stortinget, gjengitt av Vårt Land.

Sanner understrek­er at «det er vanskelig å bygge opp en felles imamutdann­ing som vil kunne dekke behovene for alle muslimske trosretnin­ger».

Men selv om imamutdann­ingen skrinlegge­s har TF ifølge avisen fått fem millioner kroner til å utvikle og tilby det Sanner omtaler som «en fleksibel utdanning for religiøse ledere».

Venstre har i mange år kjempet for en norsk utdanning av religiøse ledere fra andre trossamfun­n enn de kristne. Under forhandlin­gene om integrerin­gsforliket fikk partiet gjennomsla­g for forslaget, men siden har lite skjedd.

Våren 2016 lå forslaget først hos davaerende innvandrin­gs- og integrerin­gsminister Sylvi Listhaug (Frp). Hun kunngjorde senere at saken var sendt videre til Kulturdepa­rtementet og Linda Hofstad Helleland (H). Det var til slutt Sanner som sto for behandling­en.

Regjerings­partiene har også tidligere vaert kritisk til en egen utdanning for imamer. Frp stemte imot da forslaget var oppe for Stortinget i 2010, mens kunnskapsm­inister Torbjørn Røe Isaksen (H) i 2015 uttrykte klar skepsis til en slik idé. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway