Stavanger Aftenblad

– Vi må spille «Drillo-hockey» for å ha en sjanse i kvartfinal­en

- Håvard Karlsen

PYOENGCHAN­G: Ekspertene levner Norge små sjanser i kvartfinal­en mot OAR (Russland) i dag.

– Det er overmakt, sier Ole Eskil Dahlstrøm.

TV 2s ishockeyek­spert var helt utslitt da han snakket med oss i går – en drøy time etter at Norge hadde slått Slovenia 2–1 og tatt seg til en historisk kvartfinal­e i OL.

– Det var en tung kamp å følge, rett og slett, sier Dahlstrøm.

Alexander Bonsaksen satte inn det avgjørende målet i sudden death, men det var keeper Lars Haugen som sikret avansement­et.

Strålende

30-åringen var strålende i målet til Norge, og sto i perioder som en levende vegg.

Nå venter gullfavori­tt OAR i kvartfinal­en.

Laget knuste blant annet Slovenia 8–2 i gruppespil­let. Da scoret den tidligere NHL-stjernen Ilya Kovalchuk to av målene.

15 spillere fra Thoresens lag

– Vi møter et blodtrimme­t KHLlag, med ferdighete­r som er ekstreme, spesielt offensivt, sier Dahlstrøm.

SKA Saint Petersburg har 15 av spillerne på OAR-laget. CSKA Moskva har med åtte mann.

– Spillerne er fra topplagene i KHL, og de er ikke kjent for å vaere krigere, akkurat. Jeg tror ikke at de er kjempebeky­mret før de skal møte Norge, forklarer Dahlstrøm.

Nettopp her ligger trolig muligheten for Petter Thoresens gutter.

– Norge er gode til å krige, og kampbildet blir helt annerledes enn mot Slovenia. Sjansen for seier til Norge er ikke stor, men den er til stede, sier Dahlstrøm.

OAR har flere stjerner på laget, blant andre Pavel Datsyuk, som har vunnet Stanley Cup med Detroit Red Wings to ganger (2002 og 2008).

– Han er en av favoritten­e mine gjennom tidene. Man kan sitte en hel helg og bare se på lekkerbisk­ener fra Datsyuks tid i Red Wings, sier Dahlstrøm.

Sjeldent store favoritter Anders Blegeberg er sportssjef på WANG Toppidrett og hockeykomm­entator for Eurosport.

Han er klar på at Norge nesten står foran en umulig oppgave onsdag.

– SKA har så mange spillere i troppen at de hvilte Patrick Thoresen før OL. OAR har forberedt seg siden i fjor høst, og det er utrolig mye prestisje på spill her, forklarer han.

– Hvordan skal vi så OAR? – Det må bli 100 prosent «Drillo-hockey». Vi må bruke hodet, og finne overgangen­e. Vi må vaere i overtall hele veien, sier Blegeberg, som mener det er 90– 10 i fordel OAR onsdag.

– Kan vi krige dem i senk? – Det er den eneste muligheten vi har. Jeg tror guttene er klare for å ta ut det siste, revansjere innsatsen fra 2014, og vise at de er gode ishockeysp­illere, sier Blegeberg

(1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

 ?? KIM KYUNG-HOON ?? Norge tapte alle sine tre innledende kamper, men kunne likevel juble for kvartfinal­e etter seieren over Slovenia i åttedelsfi­nalen i går. Der møter de OAR – storfavori­ttene til å vinne hele turneringe­n.
KIM KYUNG-HOON Norge tapte alle sine tre innledende kamper, men kunne likevel juble for kvartfinal­e etter seieren over Slovenia i åttedelsfi­nalen i går. Der møter de OAR – storfavori­ttene til å vinne hele turneringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway