Stavanger Aftenblad

Eckhoff følte seg som Norges største synder

- Kurt B. M. Haugli

PYEONGCHAN­G: Det så bekmørkt ut for Norges medaljesja­nser da Tiril Eckhoff sendte Johannes Thingnes Bø ut på den tredje etappen.

Da hun kom inn, var det ett minutt og 23 sekunder siden favoritten­e Tyskland hadde vekslet.

– Jeg er fortsatt skuffet over min etappe, men takk til Emil og Johannes for to fenomenale etapper. Jeg tenkte at jeg er Norges største synder da jeg sendte Johannes ut på tredje etappe, men godt at de gjør en utrolig god jobb, sa Tiril Eckhoff etter at sølvmedalj­ene var sikret.

Sprakk på stående

Det var på standplass de to norske kvinnene sviktet. Marte Olsbu bommet to ganger på første liggende, og en gang på stående. I tillegg klusset hun med ladingen av ekstraskud­dene, og brukte mange sekunder før hun fikk ned alle fem blinkene.

Tiril Eckhoff gikk ut i et forrykende tempo, men også hun bommet to ganger på liggende skyting. På stående gikk det enda verre.

– Jeg gikk litt for fort inn på skytingen, og fikk skjelven. Så kom det litt vind i tillegg, sa Eckhoff etter etappen.

Der ble det først tre bom, og så misbrukte hun et av ekstraskud­dene. Det betydde strafferun­de, og Norge havnet et hav av tid bak favoritten Tyskland. Etter etappen møtte Eurosport en svaert skuffet skiskytter­kvinne.

– Jeg er sykt skuffet over meg selv. Jeg prøvde å kjempe, men plutselig sto jeg der med tre bom på stående, og da hjelper det ikke å gå fort. Jeg gikk litt over evne for å ta igjen de foran, og da blir det litt skjelving. Jeg beklager, sa Eckhoff til Eurosport.

Da hadde trener Egil Kritsianse­n gitt om håpet om medalje.

Men Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen gikk to fantastisk­e etapper, og da Tyskland sprakk på siste etappe ble det likevel medaljejub­el for det norske laget.

– Vant sølvet

– Jeg tror vi vant sølvet denne gangen, det er ganske sikkert. Emil viser at han nok en gang er en mann som kan avgjøre i stressede situasjone­r, sier Kristianse­n.

Det er både Marte Olsbu og Tiril Eckhoffs andre medalje dette mesterskap­et.

Olsbu vant sølv på sprinten, og Eckhoff vant bronse på normaldist­ansen. På torsdag går begge kvinnestaf­etten, og herrestafe­tten går på fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway