Stavanger Aftenblad

Kristian Novak håper han slipper med skrekken

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Ansiktsutt­rykket til Kristian Novak (19) sier alt. Midtstoppe­ren forlot Viking-treningen i smerter.

Det gnistret på tirsdagens Viking-trening. I spill på liten bane ble det klinket til i duellene, temperatur­en var høy og intensitet­en likeså.

Men da Kristian Novak gikk i bakken og holdt seg til kneet, ble det helt stille i Viking-hallen. Kun lydene av Novak som vred seg i smerte, stønnet og slo i bakken, fylte hallen.

19-åringen, som har scoret i de to siste treningska­mpene, og leverte en meget solid kamp mot Haugesund fredag, ble liggende med store smerter i sitt venstre kne. Med ispose rundt beinet måtte han se siste del av økten fra sidelinjen.

Etter trening bar det rett til Jåttåvågen for undersøkel­se. Nå venter han på time for MRundersøk­else. Resultatet der vil vise hvor alvorlig det er.

Kneet låste seg

Han beskriver situasjone­n som at kneet låste seg. Det er mulig foten satt litt fast i underlaget, og det var da vridningen kom. Smertene satt på utsiden av kneet.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det virket som det låste seg. Det var ikke godt, sukker Novak.

– Jeg var ute med noe lignende i fjor. Da var jeg ute i fem måneder. Men jeg tror ikke det er like alvorlig nå. Det kan hende det bare er en kraftig vridning. I verste fall er det leddbåndet eller noe med festet til hamstringe­n.

Skulle det vise seg at dette er en alvorlig skade, er det dårlig nytt for trener Bjarne Berntsen.

Dårlig nytt for Berntsen Stopperpos­isjonen har vaert noe Berntsen har jobbet for å forsterke, og skulle Novak forsvinne ut med skade, er ikke dekningen der god nok inn mot seriestart.

– Det var ikke kjekt å se. Men vi får vente og se hva det er. Det er vel litt tidlig å si. Men vi får håpe både for oss og ikke minst gutten selv, at det ikke er noe alvorlig, sier Berntsen.

– Han viste sitt potensial i kampen mot Haugesund. Det var en veldig opptur for ham. Men for en spiller som har vaert uheldig med skader tidligere, og som har fått en så god start her nå, vaert med på alle treninger, så er det trist om han skulle få et avbrudd med skade nå, sier Vikingtren­eren.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Kristian Novak vred seg i smerte etter smellen i kneet (innfelt). Han kan ha pådratt seg en alvorlig kneskade. Her sitter 19-åringen med ispose rundt kneet.
KJETIL FLYGIND Kristian Novak vred seg i smerte etter smellen i kneet (innfelt). Han kan ha pådratt seg en alvorlig kneskade. Her sitter 19-åringen med ispose rundt kneet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway