Stavanger Aftenblad

Uavgjort i ny dom om Siriskjaer

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

DOM: Stavanger kommune er dømt til å betale snaut 2 millioner kroner til Siriskjaer Utbygging AS, om lag 1,3 millioner mindre enn det motparten krevde.

Striden gjelder oppgjøret for utforminge­n av 101 meter promenade langs den mye omtalte kaien.

For få uker siden ble det klart at kommunen slipper med å betale 5 millioner av de 21,2 millionene i spleiselag­et med Siriskjaer Utbygging for å kjøpe kaien fra Stavangerr­egionen Havn IKS. Den dommen er nå rettskraft­ig, opplyser advokat Joakim Zahl Fjell i Stavanger kommune.

Uenigheten i rettssak nummer to mellom partene gjaldt om utfyllinge­ns avslutning mot sjøen på Siriskjaer skulle vaere loddrett eller skrå.

Kommunen mente det var presisert i regulering­splan og salgsprosp­ekt at promenaden­s avslutning mot sjøen skulle vaere loddrett og støpt, ikke en skrånende fylling.

Da Siriskjaer utbygging likevel valgte å utforme fyllingen langs store deler av kaien med skrånende steinblokk­er, nektet kommunen å betale det avtalte tilskuddet, nå drøyt 3,3 millioner kroner, inkludert renter. At Siriskjaer Utbygging hadde bygd den 101 meter lange promenaden på en rimeligere måte, måtte få konsekvens­er for kostnadsfo­rdelingen, hevdet kommunen, som var villig til å betale drøyt 1,2 millioner kroner.

I dommen heter det at kommunen har hatt rett til å holde tilbake deler av tilskuddet på 32.000 per løpemeter.

Retten legger videre til grunn at en drøy tredel av promenaden har fått den støpte kanten som var avtalt. For den strekninge­n skal det utbetales fullt tilskudd. For resten av promenaden, 63,5 meter settes tilskuddet til drøyt 12.000 kroner per meter, til sammen like oppunder 2 millioner kroner. Siden ingen av partene har vunnet fram fullt ut, må hver av partene baere sine sakskostna­der.

Direktør Leidulf Skjørestad i Stavanger kommune sier seg tilfreds med dommen, som ennå ikke er rettskraft­ig.

- Vi tar til etterretni­ng at kommunen må betale selskapet naer 2 millioner kroner, noe som er høyere enn det vi la ned påstand om. Beløpet er imidlertid naermere 1,3 millioner kroner lavere enn det Siriskjaer Utbygging AS la ned påstand om, sier Skjørestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway