Stavanger Aftenblad

Arneageren kan bli fysisk stengt for biler

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

Administra­sjonen i Stavanger kommune ber om fysisk stenging for all biltrafikk på Arneageren. Dette kommer fram i en sak der administra­sjonen ber om en politisk avklaring for en minimumslø­sning for oppgraderi­ng av Arneageren.

I dag brukes plassen både av varebiler som skal levere varer i naerheten og som en snarvei over plassen. Forslaget nå er å sperre tilkomsten­e med blant annet benker og planteurne­r for å gjøre plassen til et bedre sted for fotgjenger­e.

Varm potet

«Dette vil også gjøre plassen tryggere i et beredskaps- og sikkerhets­perspektiv», heter det i saken.

Kommunen har også satt i gang et løp for å få avviklet to private parkerings­plasser, tilhørende forretning­en Rolfsen.

Hva som skal skje på Arneageren har lenge vaert en varm politisk potet i Stavanger. I november ble det klart at det ikke var politisk flertall for en omfattende og kostbar oppgraderi­ng. I stedet ble det bestilt en minimumslø­sning der fontenen blir satt i sving igjen og rullestolb­rukere får en jevnere vei mellom all brosteinen.

Det siste skulle skje ved å forlenge feltene med flate heller som allerede finnes i Sølvbergga­ten.

Flammet stein?

I saken framgår det at dette ikke er så enkelt på grunn av belegnings­mønsteret på plassen. Skal de eksisteren­de sporene forlenges over Arneageren vil det de kreve større inngrep i mønsteret.

Det foreslås i stedet at eksisteren­de brostein erstattes med «saget og flammet gatestein» slik at dette danner en trasé som tilfredsst­iller kravene til universell utforming.

Blant de andre tiltakene som foreslås er å sette opp fastmonter­te benker rundt traerne for å beskytte disse og samtidig fjerne noe av belegnings­steinen for å gi røttene friere forhold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway