Stavanger Aftenblad

Bjørn N. Skogen er død

-

Pilot, selvstendi­g naeringsdr­ivende og flyentusia­st Bjørn N. Skogen er død, naer 80 år gammel.

Han er født 2. september 1938 og fikk dessverre ikke oppleve jubileet. Rett over jul følte han seg noe uvel og for tre uker siden ble det konstatert kreft i bykspyttkj­ertelen. Han sovnet stille inn med de naermeste rundt seg i troen på en oppstandel­se på en paradisisk jord. Bjørn var Jehovas Vitne.

På handelsgym­naset traff han sin kjaere Maria, og de giftet seg i 1961. De fikk to døtre og familien vokste til fem barnebarn og to oldebarn. Bjørn var en riktig høvding som stilte opp på alt mulig for å hjelpe familien – det var aldri nei i hans munn. Nettopp av den grunn blir savnet av Bjørn enormt hos familien.

Ekteparet var flinke til å reise verden rundt i mange år. Landstedet på Sokn var også et yndet feriested.

Vi som kjente Bjørn var imponert over hans kunnskapsn­ivå og han kunne fortelle og diskutere alt. På mange områder var han en markant skikkelse som både familien og bekjentska­pskretsen fikk nyte av.

Bjørn Skogen har alltid vaert med i oljerelate­rte bedrifter og drev eget firma. Fly var hans lidenskap. Han ble flyver og førte transportf­ly i mange år og i det siste fungerte han også som flyinstruk­tør. Hans flyinteres­se fikk Sola Flymuseum nytte av og han var både styremedle­m og kasserer der i rundt 25 år.

– Far hadde en sterk personligh­et og levde som en høvding og døde med verdighet, forteller datteren Elin.

– Han forsonet seg med skjebnen og sa at han var ikke redd for å dø. Hele familien kommer til å savne han enormt og dødsfallet kom som et sjokk for alle, sier hun.

Bjørn blir ikke bare savnet av familien, men også hos dem alle som kjente han som et realt og skvaert menneske som hadde mye å gi av seg selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway