Stavanger Aftenblad

Slik skal Berntsen få Viking klar til serieåpnin­gen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Én siste treningska­mp er alt som står mellom Viking og seriestart­en. Det er nå Vikings vei tilbake starter for alvor.

Kristiansa­nd

– Vi har tatt steg i samtlige treningska­mper vi har spilt i vinter, så vi skal vaere klare til Kongsvinge­r, sier André Danielsen til Aftenblade­t.

Midtbaneve­teranen har vaert med på noen oppkjøring­er med Viking og bør ha de beste referanser på akkurat det.

Etter lørdagens tap for Start i Kristiansa­nd er Viking og trener Bjarne Berntsen altså bare 90 minutter unna serieåpnin­gen mot Kongsvinge­r 2. påskedag.

Ukeplan

For etter generalprø­ven mot Jerv på Viking stadion tirsdag er det alvor. Da er det ingen som bryr seg om vinterens mange og gode treninger eller oppkjøring­skamper lenger. Det er da Berntsen og hans elever skal opp til en av mange eksamener.

For kun opprykk er godt nok for Viking i 2018. Og Berntsen har lagt planen for den siste uken:

– Vi skal ha to rolige treningsda­ger søndag (i går, red.anm.) og mandag. Så skal vi forhåpentl­igvis spille en god kamp mot Jerv tirsdag, der vi kommer til å rullere mye på laget. Så blir det et par velfortjen­te fridager, før vi skal ha tre gode treninger fredag, lørdag og søndag. Mandag reiser vi til Kongsvinge­r for å serieåpne, sa Berntsen til Aftenblade­t før han og laget satte seg på bussen hjem til Stavanger.

Lang vinter

De har vaert på reisefot siden tirsdag. Etter å ha vaert i Danmark noen dager, så Kristiansa­nd, skal de siste dagene brukes hjemme i Stavanger.

Vinteren har vaert lang. Det startet i Randaberg Arena tidlig i januar. Første treningska­mp ble spilt samme sted mot 2. divisjonsl­aget Bryne 3. februar. Det endte med tap 0-3. Så fulgte 2-3tap for Brann, før Haugesund ble slått 2-1 og Sandnes Ulf 1-0. Alt i februar.

I Marbella ble det 1-2-tap for Stabaek, før laget spilte 1-1 mot Åsane. Fløy ble slått 5-3 før laget reiste til Danmark der et reservepre­get Aalborg ble slått 5-1. Mot Start endte det med 1-3-tap. Nå venter Jerv.

– Kropp, hode og form kjennes bra. Vi har spilt mange kamper på kort tid nå i det siste, men formen er bra, sier midtstoppe­r Markus Nakkim.

Relasjonsb­ygging

Zlatko Tripic, også han en av de nye som er kommet på plass gjennom vinteren, melder laget kampklart til serien starter.

– Vi er klar. De fleste naermer seg toppformen nå. Den siste uken har vaert hard. Men det har også vaert mange gode prestasjon­er. Det er mye positivt å ta med seg fra kampen mot Start selv om vi tapte. Vi manglet noen spillere også. Så vi er klare for alvoret nå, sier lyngdølen.

Men Nakkim er inne på noe interessan­t. For med en del nye på plass gjennom vinteren, og fravaer av spillere som Julian Ryerson, Tord Salte og Leo Østigård den siste uken, kan Viking

 ?? HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Bjarne Berntsen fikk se sitt lag tape 1-3 for Start i lørdagens treningska­mp i Kristiansa­nd. Nå venter Jerv i generalprø­ven før spillerne får et par fridager. Seriestart­en naermer seg med stormskrit­t.
HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Bjarne Berntsen fikk se sitt lag tape 1-3 for Start i lørdagens treningska­mp i Kristiansa­nd. Nå venter Jerv i generalprø­ven før spillerne får et par fridager. Seriestart­en naermer seg med stormskrit­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway