Stavanger Aftenblad

Klepps mageplask

- Svein Hagen

FOTBALL: Optimisme og medaljehåp før serieåpnin­gen. Skuffelse og hoderistin­g etterpå. Klepp må opp mange hakk i fortsettel­sen dersom ambisjonen­e om toppstrid skal ha rot i virkelighe­ten.

Klepp manglet noen sentrale spillere, men det kan ikke brukes som noen bortforkla­ring på manglede tøffhet og aggressivi­tet innledning­svis på kampen. Det gikk nemlig over en halv time før laget klarte å spille seg fram til en målsjanse i seriepremi­eren hjemme mot Arna-Bjørnar.

– Vi var rett og slett for snille og puslete i det vi foretok oss ute på banen. Aggressivi­teten og tøffheten i duellene var fullstendi­g fravaerend­e, understrek­er en litt sur og skuffet Hege Hansen rett etter kampslutt.

Det var nevnte Hansen som fikk den store sjansen, men som ikke klarte å få noe som helst ut av den. Hun rundet elegant Arna-Bjørnars keeper, men fikk en litt for dårlig touch på ballen, og dermed rant det hele ut i sanden.

– Slike muligheter skal jeg score på, så enkelt er det. På dette nivået nytter det ikke å misbruke slike muligheter, spesielt ikke med tanke på at vi totalt sett spilte oss fram til altfor få sjanser når vi spiller på hjemmebane, understrek­er hun.

Bommet gjorde

ikke

ArnaBjørna­rs Lisa Fjeldstad Naalsund da hun fikk muligheten like før pause. Hun dundret ballen opp i nettaket og sørget for en aldri så liten kalddusj for hjemmelage­t.

Må våkne tidligere

Det gikk heller ikke mer enn snaue ti minutter ut i den andre omgangen før samme målscorer sørget for at gjestene ledet 2-0. Slett ikke slik Klepp-spillerne hadde sett for seg kamputfall­et. Og i alle fall ikke slik målsetting­en deres er foran årets serie; medaljer og å holde nullen i flest mulig kamper.

– Vi kan ikke slippe inn så billige baklengsmå­l som den andre Arna-Bjørnar fikk. Plutselig var de jo et par spillere bak vårt forsvar, og da var det enkelt for dem å score. På den annen side, det så unektelig ut til å vaere offside, og at det nok var grunnen til at våre forsvarssp­illere stoppet litt opp, sukker hun.

Selv ordnet hun redusering­smålet etter vel halvspilt andre omgang. Hun fikk skjaere inn fra kanten og satte ballen behersket inn i nettmasken­e.

– Vi øynet jo et håp om poeng når jeg reduserte, men det er ikke til å legge skjul på at vi må våkne før så lang tid er gått av en kamp om vi skal gjøre oss forhåpning­er om å vinne kamper på dette nivået, forklarer Hege Hansen.

Godt inn i overtiden så det faktisk også ut til at Klepp skulle få med seg et poeng fra kampen, men Kirsty Yallop sin avslutning endte i stangen.

– Vi kunne fått med oss et poeng, det hadde vaert mye kjekkere enn å gå av banen med tap i serieåpnin­gen, sier hun.

Tre uker til neste kamp

Klepp skulle ha spilt en bortekamp mot Avaldsnes neste lørdag, men den kampen er utsatt på grunn inntil videre. Dermed blir det nå tre uker til neste seriekamp for Klepp-spillerne. Noe Hege Hansen og de andre spillerne ikke er så tilfreds med.

– Vi var litt rustne i vår serieåpnin­g, og skulle gjerne fått flere kamper innen kort tid, men slik går det dessverre ikke. Nå blir det derfor en ny oppkjøring­speriode med trening for vår del, sier Hansen.

Hun håper virkelig de tre ukene blir brukt godt, slik at laget står litt bedre rustet til hjemmekamp­en mot Lyn 14. april.

– Vi får i alle fall flere spillere tilgjengel­ig til den kampen. Og vi akter å slå kjapt tilbake etter dette sure tapet. Men for all del; Arna-Bjørnar er et godt lag, og vi skal ikke legge oss ned og surmule lenge etter et knepent tap, mener hun.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Hege Hansen var ensom spiss til tider, og hadde selv et par store muligheter i tillegg til sin scoring. Men det var ikke nok til å slå gjestene fra Arna-Bjørnar.
SVEIN HAGEN Hege Hansen var ensom spiss til tider, og hadde selv et par store muligheter i tillegg til sin scoring. Men det var ikke nok til å slå gjestene fra Arna-Bjørnar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway