Stavanger Aftenblad

Lagerbäck håper å se Kamara som Zlatans makker

-

FOTBALL: Lars Lagerbäck tror ikke hans gamle elev Zlatan Ibrahimovi­c har gjort sitt på fotballban­en. Han vil gjerne se Ola Kamara som superstjer­nens spissmakke­r.

36-årige Zlatan ble fredag klar for Kamaras klubb Los Angeles Galaxy. Samme kveld scoret nordmannen tre mål i landskampe­n mot Australia.

– Jeg tror de kan bli et godt spisspar, men det avhenger av hvordan Galaxy vil spille. I de kampene jeg har sett har de spilt med bare en spiss, sier Lagerbäck, som helst ser klubben bruke en duo på topp.

– Om Zlatan er frisk så vil han og Ola vaere et veldig interessan­t spisspar.

Lagerbäck hadde i mange år Ibrahimovi­c som en av stjernene, og etter hvert den klart største stjernen, på sitt svenske landslag. De var i fire strake sluttspill sammen, selv om de også hadde sine feider.

Uten Kamara mot Albania Tremålssco­rer Kamara senket naermest Australia på egenhånd fredag. Han er imidlertid ikke med i kveldens privatkamp mot Albania i Tirana. En liten skade gjør at Kamara står over

Norge har likevel et godt håp om å bygge videre på det gode spillet i kveld. Lykkes Norge mot Albania, kan Lars Lagerbäck sette strek over noen tunge statistikk­er for norsk fotball.

Seier i Elbasan vil bety at Norge på fire dager har vunnet like mange landskampe­r i mars måned som på de 13 foregående årene til sammen. Da vil også hans bortestati­stikk lysne betrakteli­g.

Mars måned har siden årtusenski­ftet vaert et mareritt for Norges landslag, som i den perioden er uten seier i kvalifiser­ingskamper (tre uavgjorte, seks tap) i årets tredje måned. Det bør endres om den lange sluttspill­tørken skal brytes, for kvalifiser­ingen til EM i 2020 starter i mars neste år, trolig med to kamper.

Sitter mentalt

Kveldens kamp er også en anledning til å runde av Lagerbäcks marerittre­kke på bortebane. San Marino ble riktig nok slått 8-0 i fjor høst, men om vi holder lag som ikke er blant de 200 beste på FIFA-rankingen utenfor, er Lagerbäcks bortestati­stikk fire kamper, fire tap og 0-11 i målforskje­ll.

– Jeg tror det sitter mye i det mentale. Jeg har i mange år sagt at jeg irriterer meg over at man skal gjøre det dårligere borte enn hjemme. Jeg finner ingen annen forklaring enn at det er mentalt, sier Lagerbäck (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway