Stavanger Aftenblad

Russekluss

-

DRØSET: Endelig viste Jonas Gahr Støre sitt sanne ansikt. Det kom fram på russekorte­t hans, et dokument som er kjent for å avsløre utstederen­s egentlige personligh­et.

Det var vel bare et spørsmål om tid før han avslørte seg. Jonas Gahr Støre har alltid vaert en av disse irriterend­e politikern­e som så vidt vi vet verken har vaert i slåsskamp, tafset på mindreårig­e eller gjort spektakula­ert dumme ting i fylla. Kanskje det er denne mangelen på skandaler fra fortiden som gjør at vi misliker ham så sterkt. Han er liksom ikke en av folket. Man kunne nesten tro at han synes han er bedre enn oss andre.

Hvorfor skal ikke han våkne med en kebab på hodeputa sånn som oss andre, liksom?

Men fasaden måtte jo sprekke før eller senere. Det kom til slutt for en dag at Støre faktisk har fortalt en vits en gang. Ikke bare muntlig, men skriftlig, og i tillegg trykket den opp i et ukjent antall eksemplare­r. Mange av oss har ikke vaert russ, men vi vet hva et russekort er når vi ser det, og det er helt åpenbart at dette er et dokument som sier det aller meste om en persons personligh­et og motiver. Så nå er det bevist en gang for alle: Støre synes det er bedre å vaere rik og frisk enn fattig og syk. Vi har det svart på hvitt. Eller, rettere sagt rødt på hvitt. Støre var selvsagt rødruss, blodrød kommunist som han er innerst inne.

Mens andre politikere hadde saklige meldinger som «arbeid til alle», «yt etter evne, få etter behov», «del godene» og «streng, men rettferdig» på sine russekort, har Støre altså valgt å harselere med de syke og fattige. Der kom jammen tåkefyrste­n ut av tåken og viste sitt sanne ansikt.

For å forebygge at tvilsomme personer som dette får innpass i politikken i framtiden, er det antakelig best om alle partier pålegges å sjekke hva sine potensiell­e listekandi­dater drev med i russetiden før de slippes til. Hvis ikke risikerer vi at landet i framtiden styres av folk som har hørt på Freddy Kalas, kysset uniformert politi og spist lunsj i rundkjørin­ger. Jeg tror alle er enige om at vi ikke kan ha det sånn.

Men fasaden måtte jo sprekke før eller senere. Det kom til slutt for en dag at Støre faktisk har fortalt en vits en gang.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway