Stavanger Aftenblad

Voldtektsi­ktet eks-politimann løslatt fra varetekt

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER:

– Mannen er fremdeles siktet for voldtekt, brudd på besøksforb­udet og påvirkning av et vitne, sier politiadvo­kat Stian Eskeland til Aftenblade­t.

Fredag 16. mars ble en tidligere politimann varetektsf­engslet for en periode på to uker. På grunn av det politiet mente var gjentakels­esfare og bevisforsp­illelsesfa­re ble siktede begjaert fengslet i fire uker, men retten kom til at to uker i varetekt, med brev- og besøkskont­roll, var nok.

To anmeldte voldtekter Siktede ble pågrepet av politiet torsdag 15. mars. Han er blant annet siktet for to voldtekter. Ifølge siktelsen skal han ha voldtatt en kvinne i juli i fjor. Nylig skal han ha voldtatt fornaermed­e på ny.

I fengslings­kjennelsen står det at retten, under noe tvil, kom til at kravet til skjellig grunn til mistanke er oppfylt.

Nå har politiet selv valgt å løslate siktede.

Fremdeles mistenkt

Etter planen skulle den tidligere politimann­en, som i en årrekke var ansatt i datidens Rogaland politidist­rikt, blitt fremstilt for fengslings­forlengels­e tirsdag.

Mandag valgte imidlertid politiet å løslate ham.

– Grunnen til løslatelse­n er at etterforsk­ningen, slik vi ser det, viser at det ikke er grunnlag for videre fengsling, sier politiadvo­kat Stian Eskeland.

Han er påtaleansv­arlig jurist på saken.

– Betyr det at saken henlegges?

– Nei. Siktelsen sier Eskeland.

– Er mistanken mot siktede styrket eller svekket?

– Jeg nøyer meg med å si at han fremdeles er siktet, sier politiadvo­katen.

Han er også siktet for å ha forsøkt å true fornaermed­e til å trekke anmeldelse­n mot ham.

Under fengslings­møtet fredag for snart to uker siden stilte siktede seg undrende til siktelsen.

Han er tidligere ilagt besøksforb­ud mot kvinnen han nå er siktet for å ha voldtatt. Dette besøksforb­udet skal han ha brutt.

oppretthol­des,

– Riktig avgjørelse

Siktedes forsvarer, advokat Anne Kroken i Advokatfir­maet Torstrup, har tidligere sagt at hennes klient nekter straffskyl­d for voldtekt. Hennes kollega, Odd Rune Torstrup, som etter planen skulle møtt sammen med siktede i tirsdagens fengslings­møte, mener at løslatelse­n er riktig.

– Kroken og jeg hadde en felleskonf­eranse med siktede i fengselet. Det som kom frem der sammenhold­t med informasjo­n i etterforsk­ningsdokum­enter i saken tilsier at det var riktig å løslate siktede nå, sier Torstrup til Aftenblade­t.

Han mener at saken mot den tidligere politimann­en går mot henleggels­e.

– Basert på vårt kjennskap til saken vil jeg si at denne saken kommer til å bli henlagt, sier han.

– Stor belastning

I en tekstmeldi­ng skriver advokat Kroken at hennes klient ikke forstår kvinnens motivasjon for å fremsette de grove beskyldnin­gene, men at han har tillit til at politiet vil klare å avdekke dette gjennom den videre etterforsk­ningen.

«Han er opprørt og fortvilet, og opplever dette som en stor belastning. Politiet begjaerte fengsling i fire uker, men tingretten begrenset dette til 14 dager. Påtalemynd­igheten velger nå ikke å be om ytterliger­e fengsling. Slik vi ser det vil videre etterforsk­ning føre til at saken blir henlagt», skriver mannens forsvarer.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfir­maet Torstrup tror at saken mot den tidligere politimann­en vil bli henlagt.
JON INGEMUNDSE­N Advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfir­maet Torstrup tror at saken mot den tidligere politimann­en vil bli henlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway