Stavanger Aftenblad

Svensk brødrepar renvasket 20 år etter dødsfall

-

Det svenske brødrepare­t på fem og sju år, som fikk skylden for dødsfallet til fire år gamle Kevin i 1998, er renvasket, melder SVT. – Ren lykke, sier brødrene.

– Det finnes ingen forutsetni­nger for å komme videre med denne saken når det er tvilsomt om det i det hele tatt har skjedd noe kriminelt, skriver aktor Niclas Wargren i en pressemeld­ing.

– Jeg har ikke rukket å ta det innover meg enda, så jeg kan bare beskrive det som ren lykke, sier Christian Karlsson, den eldste av brødrene, til SVT.

Også brødrenes far Weine Dahlén er glad over nyheten.

– Det er helt utrolig. Det er så herlig etter så mange år, sier han.

Brødrenes advokat, Thomas Olsson, beskriver det som et mareritt som nå er over.

– Det er en utrolig stor glede og lettelse, et 20 år langt maretitt er over. Det var ventet, men det er en spesiell følelse, sier han.

– Ingen vitner eller tekniske bevis

Aktor Wargren mener opplysning­ene som kom fram i avhørene med brødrene for 20 år siden er utydelige, fulle av motsigelse­r og inkonsekve­nte, og at man kan sette spørsmålst­egn ved om forklaring­ene brødrepare­t kom med er selvopplev­de.

Han mener det ikke er noe som tyder på at brødrene var i naerheten av Kevin da han døde, og sier det verken finnes vitner eller tekniske beviser for at brødrene hadde noe med Kevins død å gjøre. (NTB)

 ?? ALEXEI DRUZHININ ?? Russlands president Vladimir Putin besøkte i går et minnested for ofrene etter brannen i Kemorovo. Han lover å straffe de skyldige bak brannen.
ALEXEI DRUZHININ Russlands president Vladimir Putin besøkte i går et minnested for ofrene etter brannen i Kemorovo. Han lover å straffe de skyldige bak brannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway