Stavanger Aftenblad

Vi ønsker en skole som fanger opp alle

- Arne Buchholdt Espedal Leder av utvalg for kultur og oppvekst, Ap

POLITIKK: I Aftenblade­t sin leder 23. mars sammenlign­es vårt forslag om å få vurdert forsøk med heldagssko­le med det å sette utenfor hoppkanten uten å sjekke om det er snø nok under. Det blir en litt merkelig fremstilli­ng.

Det er ikke fattet noe vedtak om å gjøre forsøk med heldagssko­le i Sandnes. Det vi har bedt om er at man undersøker hva som skal til, hvilke forhold som må avklares. Blant annet er forholdet til de ansattes avtaler nevnt spesifikt som et punkt vi ønsker å høre muligheter og begrensnin­ger i.

Løfte de svakeste

Heldagssko­len skal bidra til å løfte de svakeste og redusere sosiale forskjelle­r. Vi ønsker en skole som fanger opp alle elevene, som gir større muligheter for andre måter å laere på enn den klassiske klasseroms­situasjone­n.

Vi ønsker å komme mer bort fra en skole der elever med foreldre som ikke kan (f.eks. pga. egen manglende utdanning eller jobbsituas­jon) hjelpe barna så mye som de ønsker med leksene skal kommer bakpå. Vi ønsker å lage en mindre stressende skolehverd­ag, som deles enda mer opp av lek og andre aktivitete­r. Kanskje kan vi få inn for eksempel kor, korps og sjakk som valgfrie aktivitete­r?

Må begynne et sted

Skal vi gå i retning av heldagssko­le må vi begynne et sted. Vi må nok bygge stein på stein. For å bruke Aftenblade­t sin analogi om skihopp så er det dette vi har gjort: Vi ber administra­sjonen finne ut hvordan man eventuelt kan bygge et skihopp i en bakke til vinteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway