Stavanger Aftenblad

I underkant av 5000 har sett «Now it’s dark» på kino

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: I skrivende stund har 4779 personer sett Arild Østin Ommundsens nye stavangerf­ilm «Now it’s dark» på kino. For en kunstneris­k, ambisiøs film var dette billettsal­get som forventet.

Produsent Gary Cranner

Produsent Gary Cranner hadde ønsket seg mer publikum, men er likevel fornøyd med mottakelse­n filmen har fått hos publikum og kritikere.

Etter snart fire uker på kino har 4779 personer løst billett til «Now it’s dark» på kino i Norge, viser tall fra Filmweb.

Til tross for det forholdsvi­s lave tallet er produsent Gary Cranner fornøyd.

– For en kunstneris­k, ambisiøs film var dette billettsal­get som forventet. Regissører og produsente­r drømmer selvsagt alltid om å nå ut til flere, men disse besøkstall­ene er ingen overraskel­se for oss, sier Cranner. Han forteller at de lave besøkstall­ene ikke fører til noen økonomiske vanskeligh­eter for produksjon­sselskapet.

Ingen økonomisk smell

– Filmen er hovedsakel­ig finansiert av tilskuddso­rdningen Nye veier, og det er en ordning hvor man ikke skal ta hensyn til eventuell kommersiel­l suksess.

«Now it’s dark» er blitt svaert godt mottatt av norske kritikere. Aftenblade­t, Aftenposte­n, NRK, Bergens Tidende, Dagbladet og Dagsavisen var blant mediene som delte ut femmere på terningene. Aftenblade­ts anmelder Elisabeth Bie beskrev filmen som «smart, sterk, vond og morsom, uhyggelig, gåtefull og gripende, svøpt i en stilsikker, saeregen estetisk signatur.»

– Sterke tilbakemel­dinger Cranner er glad for at filmen har truffet både kritikere og kinogjenge­re godt.

– Vi har fått veldig sterke tilbakemel­dinger, og har sånn sett oppnådd målet vårt rent kvalitativ­t. Vi blir rent ned av folk som ringer og vil snakke om filmen. Det vises mye popcorn-film på kino, og vi har fått et mandat til å gjøre noe annet. Vi skal vaere en motstemme, som utfordrer publikum litt, sier Cranner.

Filmen er foreløpig ikke solgt til andre land, men dette er noe Cranner jobber med.

– Vi har ting på gang. Jeg reiser blant annet til filmmarked­et som arrangeres i forbindels­e med filmfestiv­alen i Cannes mai for å forsøke å selge den til utenlandsk­e distributø­rer, sier Cranner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway