Stavanger Aftenblad

Faren reagerer på Filips flytteplan­er

- Mette Bugge

FRIIDRETT: Filip Ingebrigts­en kommer til å flytte til Oslo sammen med sin kommende kone. Pappa Gjert er ikke helt fornøyd.

– Det må vi ta en prat om på kammerset. Han kunne ha ventet til etter OL, sier faren om sin mellomste sønn av de tre løperbrødr­ene.

Ingebrigts­en-familien med storebror Henrik (27), Filip (24) og Jakob (17) er blitt et begrep i friidretts­verdenen. Mange forstår ikke hvordan det er mulig å få frem en slik trio til verdenstop­pen.

Nødvendig

Pappa Gjert har vaert en entusiasti­sk og krevende trener, noe som har vaert helt nødvendig for å få sønnene til å lykkes.

Den eldste er europamest­er på 1500 meter fra 2012. Han deltok også i OL og fikk en femteplass. Nestemann i gjengen tok EM-gull på samme distanse i 2016, og VM-bronse i fjor. Den yngste har blant annet to gull fra U20-EM i sommer, og to strake U20-EM-gull i terrengløp.

Ny jobb

Men nå er det Filips forlovede Astrid Mangen Cederkvist, som selv er på landslaget i friidrett, som lokker ham til hovedstade­n.

Paret skal gifte seg 15. september i Mangen kapell og skal lete etter leilighet på Østlandet sammen.

De har bodd sammen i Sandnes, men nå har hun fått jobb i tøff konkurrans­e med 160 søkere til elleve stillinger på ungdomssko­len til Wang Toppidrett. Skolen starter et nytt klassetrin­n til høsten.

På Wang Toppidrett Ung skal Cederkvist instruere elevene i løpsteknik­k og undervise i norsk, mat, helse og samfunnsla­ere.

200 reisedøgn

Pappa Gjert sliter med å forsone seg med tanken på at Filip skal flytte østover.

– Vi driver fortsatt og diskuterer det. Vi er ikke helt der ennå. Han får definitivt ikke lov. Han har sine hensyn å ta. Filip er en stor del av det vi jobber med, sier Gjert Ingebrigts­en.

Han finner imidlertid en liten åpning:

– Det er ikke så langt fra oss til Oslo som man skulle tro. Det kan godt vaere at det blir elitesatsi­ng på Østlandet i perioder. Men vi har 200 reisedøgn i året. Det er ikke lange perioder man kan kalle et hjem.

 ??  ?? Jakob smiler lurt, har full kontroll under kortspille­t. Astrid Mangen Cederkvist til venstre, Jacob, Henrik, Elisabeth Assersen, Jakobs kjaereste og Filip.
Jakob smiler lurt, har full kontroll under kortspille­t. Astrid Mangen Cederkvist til venstre, Jacob, Henrik, Elisabeth Assersen, Jakobs kjaereste og Filip.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway