Stavanger Aftenblad

– Helt annen stemning i gruppa nå

-

FOTBALL: Endelig har Norge et landslag som viser aggressivi­tet og vinnervilj­e. 1-0-seieren over Albania forsterker inntrykket av den positive endringen.

Fredag slo de Australia overbevise­nde hjemme. Mandag ble Albania slått borte etter en bunnsolid kamp.

– Å vinne fotballkam­per gjør godt. Det gir selvtillit, og det er en helt annen stemning i gruppa enn det har vaert tidligere, sier landslagsk­aptein Stefan Johansen.

Ikke bare var det Norges første borteseier mot en «ordentlig» motstander på 12 kamper, landslaget har på fire dager vunnet like mange mars-landskampe­r som på de 13 foregående årene til sammen.

– Det var fullt fortjent, men vi burde drept kampen mye tidligere. Albania er et godt lag, men i dag var vi mye bedre. Vi var bunnsolide defensivt. Det eneste vi må jobbe litt med er defensiv dødball. Det må vi stramme opp litt, sa han. Albania skapte store sjanser på sine to første hjørnespar­k.

– Det var også det eneste de skapte. Det var litt det samme mot Australia, som fikk målet sitt på hjørnespar­k. Vi må jobbe med det, og det vet vi alle, men akkurat nå bryr jeg meg ikke så mye om det, sa Johansen.

Debutant Sigurd Rosted scoret Norges mål i Albania.

Det har vaert mye snakk om Lars Lagerbäcks dom over landslagss­pillerne som labradorer eller «snille gutter». Mandag ble det glefset mot albanske ankler straks de rørte ballen.

– Det var forskjell fra tidligere kamper. Vi har alltid ligget i riktige posisjoner, men ikke vaert i naerheten av aggressive nok. Nå går vi inn for å vinne ballen. Jeg tror ikke verken Australia eller Albania har synes det var artig å prøve å spille opp bakfra, sa 27-åringen.

Birger Meling er Lars Lagerbäcks mest benyttede spiller det siste halvåret. Mandag leverte 23-åringen fra Stavanger en ny god prestasjon på venstrebac­ken.

– Vi har to spisser på topp som

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway