Stavanger Aftenblad

Bryne bygger likevel ikke fylkets største barneskole

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

BRYNE: Time kommunesty­re valgte å ta «time-out» for en ny gigantskol­e på Bryne.

Flertallet stemte tirsdag for et helt nytt forslag, framsatt av Sverre Heskestad (H) som i praksis betyr at hele skolesaken fryses. 15 representa­nter fra H, Frp, V, MDG og to fra Ap sa ja til dette.

På forhånd ble «opposisjon­en» nedstemt for et forslag om å bygge en ny mindre barneskole på tomten etter Time videregåen­de skole. Fellesfors­laget fra Ap, SV, Sp, V og MDG fikk 12 stemmer, og etterpå hoppet noen politikere over på det nye forslaget.

Det innebaerer at kommunen nå ikke bygger fylkets største barneskole med 740 til 800 elever med utvidelse av Rosseland skule. I forslaget lå også en ny svømmehall.

Til sammenlign­ing har fylkets største barneskole i dag, Vaulen i Stavanger, 640 elever.

Skeptisk til storskole

I kommunesty­ret litt seinere var flere politikere skeptisk til en ny, stor skole på Bryne. Det var også mye tvil i saken.

– Vi snakker her om små unger, og det er viktig at de kjenner seg trygge, sa Lene Sikveland (Sp).

På vegne av Sp, SV, V, Ap og MDG foreslo hun at kommunen skulle bygge en ny, mindre skole på tomten til Time VGS, ikke en storskole på Rosseland. Det ble også presisert at Hognestad skule skal bestå.

Foreslo time-out

Sverre Heskestad (H) mente «opposisjon­ens» forslag om ny barneskole og svømmehall ville koste 300–400 millioner, noe det ikke er økonomi til. Han ville i stedet utsette all bygging og prioritere en ny skole på Re/Håland i 2026/2027, og i mellom tiden utnytte kapasitete­n på andre skoler, for eksempel gjennom anlegget etter Time VGS som eies av kommunen og som også skal brukes til klasserom for Rosseland til høsten.

Forslaget kom helt overrasken­de på mange, og etter lang debatt måtte ordfører Reinert Kverneland (H) åpne for spørsmål rett før avstemning. Men Heskestads forslag fikk flertall.

Beste løsning?

Tidligere hadde Unni Sirevåg Lende (KrF), leder av levekår, landet på at den beste løsningen i dag er å bygge en stor skole og ny svømmehall. Det tok også inn at Hognestad skulle fikk leve videre.

– Jeg er heller ikke redd for store skoler, sa Andreas Vollsund (H). Han var mer skeptisk til å ha to skoler i samme nabolag, – og for kommunens økonomi– dersom det ble flertall for en tredje skole nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway