Stavanger Aftenblad

Minst 1 milliard for tog på Ålgårdbane­n

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

STORTINGET: Samferdsel­sministere­n la nye tall på bordet.

Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk onsdag følgende spørsmål av Solfrid Lerbrekk (SV), framført av vararepres­entant Eirik Faret Sakariasse­n (SV):– Ålgårdbane­n har et potensial på flere hundre tusen personreis­er årlig. Banen er et togprosjek­t som vil gi tusenvis av pendlere på Nord-Jaeren en lettere hverdag. Når vil regjeringe­n ta nødvendige grep for å gjenåpne Ålgårdbane­n?

Statsråden listet i sitt svar opp argumenter for hvorfor det er Jaerbanen som skal og bør satses på. Samferdsel­sministere­n avviste at det bare er å ta Ålgårdbane­n i bruk, slik Lerbrekk er sitert på i Aftenblade­t.

– Du må altså bygge opp fra fundamente­t av, og da snakker du sannsynlig­vis en milliardin­vestering eller mer, sa Solvik-Olsen. Han la til at man må vurdere hvor man får mest nytte; millioner av reisende på Jaerbanen eller kanskje 100.000 på Ålgårdbane­n.

– Det virker som om statsråden er opptatt av å snakke kostnadene opp og passasjerg­runnlaget ned, sa Sakariasse­n, som ikke vil godta SolvikOlse­ns tall uten videre,

SV-representa­nten har forholdt seg til en kostnad på 750 millioner kroner samt 600.000 reisende årlig, basert på siste rapport om markedsgru­nnlaget for Ålgårdbane­n. Han mener tvert om alt ligger til rette for å reetablere Ålgårdbane­n, ikke minst fordi man slipper å gå til eiendomser­verv for en trasé som allerede eksisterer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway