Stavanger Aftenblad

God start for Sandnes Sparebank

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Ferske kvartalsta­ll fra Sandnes Sparebank viser at totalresul­tatet ble 54,9 millioner kroner, mot 47,2 millioner kroner etter skatt i første kvartal 2018.

Resultat før skatt ble derimot på 54,2 millioner kroner for første kvartal 2018, sammenlign­et med 63,0 millioner kroner for samme periode i 2017.

– Vi leverer et godt og stabilt resultat for første kvartal i år. Nedgangen før skatt skyldes i hovedsak negativ verdiutvik­ling på finansiell­e instrument­er. Noe som er en teknisk justering, sier Trine Stangeland, administre­rende direktør i Sandnes sparebank.

Utlånsveks­t

– Vi har en god underligge­nde drift som er bedre enn fjoråret fordi vi har lavere driftskost­nader. Samtidig har vi en vekst i utlån i 4. kvartal 2017 og i årets første kvartal både i privatmark­edet og i bedriftsma­rkedet, sier Stangeland.

Det er to og halvt år siden forrige gang banken hadde utlånsveks­t. Stangeland tror utlånsveks­ten skal ytterliger­e opp.

– Dette er noe vi har jobbet mye med, og jeg tror fortsatt ikke vi har sett effekten av at vi i fjor innført kundeutbyt­te. Noe vi tror vil gi flere fornøyde kunder, sier Stangeland.

Banken har også hatt en vesentlig nedgang i tapsutsatt­e engasjemen­t.

– Vi har jobbet over tid for å bygge ned risikoen og de viser igjen i tallene våre, sier Stan- geland.

– Hvilke forventnin­ger har dere til 2018 med bakgrunn i årets første kvartal?

– Vi har mål om ytterliger­e vekst i 2018 og vi jobber aktivt med å bli en enda mer synlig bank i lokalmiljø­et, forteller Stangeland.

Lokalt engasjemen­t

Hun trekker blant annet frem forestilli­ngen på Rogaland teater som er en gave fra banken til 50 av distriktet­s dagsenter.

– Vi gir dem en teateroppl­evelse, transport og mat. Det å få glede og begeistre en gruppe eldre mennesker på denne måten, er et godt eksempel på det samfunnans­varet vi ønsker å ta som lokal sparebank.

Hun tror dette vil vaere et av bankens fortrinn i konkurrans­en mot andre banker.

2017-resultatet i Sandnes Sparebank endte på 256 millioner kroner før skatt, som er 38 millioner kroner mer enn året før. Dette er det beste resultatet til banken siden 2007.

Tidligere i vår bestemte Sandnes Sparebank seg for å gi bankkunden­e kundeutbyt­te. Banken har delt ut 24,1 millioner kroner i kundeutbyt­te i år.

En gjennomsni­ttlig lånekunde i banken som har 2 millioner kroner i lån, vil få et utbytte på 2250 kroner.

 ??  ?? Trine Stangeland, administre­rende direktør før Sandnes Sparebank.
Trine Stangeland, administre­rende direktør før Sandnes Sparebank.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway