Stavanger Aftenblad

Sex og dop og dumme fjols

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: «Blockers» er både plump og rølpete, men redder seg inn ved å servere små glimt av det gjenkjenne­lige, samt noen velfortjen­te spark til nåtidens foreldrege­nerasjon.

Blockers: Sjanger: Komedie Skuespille­re: Leslie Mann, John Cena, Kathryn Newton, Ike Barinholtz Regi: Kay Cannon USA, 2017 Lengde: 1 t. 41 min. Aldersgren­se: 12 år

«Blockers» handler om tre barndomsve­nninner som gjør seg klare for avslutning­sballet på high school. De inngår en pakt lignende den guttene i «American Pie» hadde, men vinduet for når de skal miste jomfrudomm­en er adskillig mindre enn i nevnte film, det skal skje på ballkvelde­n. Så vi befinner oss i den velbrukte high school-komediesja­ngeren, i det rølpete og seksualise­rte hjørnet, men regidebuta­nt Kay Cannon klarer heldigvis å revitalise­re den og unngår noen av de verste klisjeene. Det at det er jentene som er de seksuelt offensive er en forfrisken­de vending, og bidrar til en tidsriktig oppdaterin­g i en sjanger som altfor lenge har vist det meste fra sprengkåte tenåringsg­utters perspektiv. Om noen er bakstrever­ske og henger igjen i utdaterte kjønnsroll­emønstre, er det foreldrege­nerasjonen, og det er da også tre foreldre som er antihelten­e i denne filmen: En alenemor som gruer seg til datteren skal bli voksen og flytte fra henne, en lettrørt sportsidio­t/myk mann med den intellektu­elle kapasitete­n til en middels banan, samt en alkoholise­rt dust som er enda barnsliger­e enn de to andre til sammen.

Når denne usedvanlig teite trioen så spionerer på døtrenes mobilkommu­nikasjon og oppdager sexplanene, mister de den ene hjernecell­en de hadde på deling, og setter ut på en ellevill reise i ulike fornedrels­er for å forhindre at det utenkelige skjer. Merkelig nok er de tydeligvis mye mer bekymret over tanken for at døtrene skal ha sex med kjaeresten­e sine enn at de drikker seg dritings og bruker dop, men dem om det.

Alle som har sett en film eller to i denne sjangeren forstår selvsagt hvordan det kommer til å gå, men så er det da også de ulike scenene, ikke historien i sin helhet som er grunnen til å se denne filmen. Det er mye god situasjons­komikk her, av det virkelig harry og tullete slaget. Det kunne fort blitt en eneste lang kavalkade av sketsjer og elleville usannsynli­gheter, noe som hadde vaert morsomt, men forglemmel­ig. Heldigvis har Cannon klart å skape et par minneverdi­ge karakterer og noen avslutning­sscener hvor man får tilbake troen på menneskehe­ten.

 ?? QUANTRELL D. COLBERT ?? Disse tre foreldrene synes det er en god ide å brase inn på ungdomsfes­t og initiere øl i rumpa.
QUANTRELL D. COLBERT Disse tre foreldrene synes det er en god ide å brase inn på ungdomsfes­t og initiere øl i rumpa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway