Stavanger Aftenblad

Thoresen: – Vi må gjøre noe med oss selv

-

Etter å ha fått grisebank av Finland tirsdag venter mektige Canada for de norske iskrigerne i VM i dag. Oppgaven blir å gjøre kvelden utrivelig for motstander­en.

Det klarte ikke Petter Thoresens gutter mot finnene, som til slutt vant hele 7-0.

– Vi kom ikke opp på det nivået vi kan. Både med og uten puck så var vi dårligere enn vi hadde trodd vi skulle vaere, for å vaere helt aerlig, sier landslagss­jef Petter Thoresen til NTB.

– Canada har mange verdensstj­erner og gode unge ishockeysp­illere så litt av det samme som mot finnene møter vi torsdag. Vi får ikke gjort noe med Canada, vi må gjøre noe med oss selv og det er det viktigste. Vi kan ikke styre hvor gode motstander­ne er, men vi kan gjøre at de ikke får det like gøy og gi dem lette arbeidsfor­hold, sier Thoresen.

– Finnene fikk det altfor lette arbeidsfor­hold. Vi ga fra oss pucken for lett. Vi lå ikke bra nok i markeringe­ne. Vi må rette på oss selv. Det er ikke sikkert vi nødvendigv­is vinner for det, men vi må framstå mer solid enn det vi gjorde mot Finland, sier landslagss­jefen.

Norge har fått en tøff matchup i VM med kort tid mellom Canada- og Danmarkkam­pene. Det er bare nesten bare litt over 16 timer mellom. Mens danskene har fått et helt døgn mer hviletid.

– Vi har visst om dette lenge og forberedt oss mentalt på at vi får to tette kamper i starten og mot Canada/Danmark. Det er få timer mellom, men det er ting vi må ta hensyn til også i løpet av kampen mot Canada. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway