Stavanger Aftenblad

Tidligere Viking-spiss sendte EIK ut av cupen

- Svein Hagen

FOTBALL: I fjor scoret Mathias Bringaker mot EIK i cupen. For Viking. Onsdag gjorde han det samme som Start-spiller.

EIKs Kim Robert Nyborg ristet litt på hodet etter kampen. Store sjanser ble spolert og spillerne måtte bare innse at heller ikke denne gangen klarte laget å ta seg til 4. runde

EIK har vaert fem ganger i 3. runde i cupen, men aldri har laget klart å ta steget videre til 4. runde. Før pause i oppgjøret mot eliteserie­laget, var det hjemmelage­t som hadde de største sjansene før pause.

Blant annet hadde Kim Robert Nyborg to store muligheter før pause, uten at ballen fant veien til nettmasken­e.

– Jeg var veldig naere på begge gangene. Både skuddet og headingen kunne fort endt opp som scoringer. Men det ville seg rett og slett ikke for oss i denne kampen, understrek­er han.

EIK spilte bra før pause

I medvinden før pause var det EIK som sto for det meste av sjanseskap­ende fotball, og laget hadde så absolutt fortjent en scoring. Samtidig lot de ikke Start slippe til i saerlig grad.

– Vi spilte tidvis veldig bra i den første omgangen, og det var ikke mange som skulle tro at det var to divisjoner i forskjell på lagene, mener han.

Han legger ikke skjul på at han og de andre EIK-spillerne var veldig skuffet over at de ikke klarte å ta seg videre i cupen denne gangen heller.

– Det virker som om det ligger en sperre hos oss når det gjelder det å komme seg hakket videre. Men for all del; vi må ta med oss videre at vi gjennomfør­te en solid kamp, understrek­er Kim Robert Nyborg.

Det var ventet at gjestene skulle kjøre over EIK i medvinden etter pause. Det første kvarteret var imidlertid hjemmelage­t minst like mye på Starts banehalvde­l, som det motsatte.

Bringaker ordnet seiersmåle­t – Spillemess­ig var det ikke noen forskjell på lagene lenge, men de klarte likevel å få den scoringen den jaktet etter, sukker Nyborg.

Den tidligere Viking-spilleren Mathias Bringaker ble kampens matchvinne­r med sin scoring kvarteret før slutt.

–Jeg scoret for Viking mot EIK i cupen her i fjor, denne gangen scoret jeg for Start, og vi tok oss videre. Det var herlig at min scoring ble den som til slutt ble tungen på vektskålen i denne kampen, sier Bringaker.

Jørpelandg­utten Mathias Brigaker legger ikke skjul på at de følte seg rystet av EIK før pause og at de var heldige som ikke fikk noen baklengsmå­l i fleisen på de store muligheten­e hjemmelage­t hadde.

– Jeg visste jo veldig godt at EIK er et godt lag, det fikk jeg jo oppleve som Viking-spiller. Det samme skjedde i denne kampen, men vi vant i alle fall, sier han.

 ?? KJELL ÅVENDAL ?? Mathias Bringaker scoret seiersmåle­t i kampen, her er han i duell med EIKs kaptein og stopper Marceli Wawrzynkie­wicz.
KJELL ÅVENDAL Mathias Bringaker scoret seiersmåle­t i kampen, her er han i duell med EIKs kaptein og stopper Marceli Wawrzynkie­wicz.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway