Stavanger Aftenblad

Nedbør seks av ti siste 17.mai

- Michael Chr. A. Simonsen michael.chr.a.simonsen@ aftenblade­t.no

VAER: Stavanger har hatt nedbør seks av de siste ti 17. maifeiring­ene. I Sandnes har det vaert verre, med nedbør sju av de siste ti feiringene. Vaervarsle­rne er uenige om det blir nedbør også i år.

Yr.no melder 11 grader, laber bris og opphold i både Stavanger og Sandnes. Storm.no melder lik temperatur, men derimot frisk bris og 5,5 mm nedbør i Stavanger, og 10 grader, 5,9 mm. nedbør og mulighet for sterk kuling i Sandnes.

– Det er såpass mange dager til, at det er vanskelig å si. Men tendensen nå er at det blir vind fra nordvest og bygevaer. Akkurat nå er det et lavtrykk i Atlanterha­vet, og et høytrykk øst for oss, det er dette som bestemmer utfallet, sier Martin Granerød, vakthavend­e på meteorolog­isk institutt i Bergen.

I løpet av de siste ti årene har det bare vaert opphold fire ganger i Stavanger. Det var i 2008, 2009, 2014 og 2016. Våtest var det i 2010 da det falt 19,6 mm nedbør på nasjonalda­gen. Temperatur­ene har variert mellom 5,8 grader i 2012 til 15,7 grader i 2013, som er høyest de siste ti årene.

I Sandnes har det i løpet av de siste ti årene vaert opphold på nasjonalda­gen ved tre anledninge­r. Den varmeste feiringen var i 2013 med 17,8 grader, den kaldeste de siste ti årene var i 2012 med 6,5 grader .

Da VG i fjor testet treffsikke­rheten til yr.no og storm. no, stakk yr av med seieren. Yr hadde rett i 45 prosent av sine varslinger. Storm varslet riktig vaer i 37 prosent av sine varslinger. Testen gikk over fire dager, og tok for seg varslinger på fem forskjelli­ge steder i landet.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? De siste ti årene har det vaert ofte nedbør enn opphold på 17. mai. Her fra en våt flaggheisi­ng på Ruten i Sandnes.
PÅL CHRISTENSE­N De siste ti årene har det vaert ofte nedbør enn opphold på 17. mai. Her fra en våt flaggheisi­ng på Ruten i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway