Stavanger Aftenblad

Mulig utvidelse av Vaulen badeplass?

- Christian Backe Stavanger

STAVANGER: I stedet for lagringspl­ass for plank kunne området som Sørbø Trelast AS leier av Bane Nor, enkelt blitt konvertert til en del av Vaulen badeplass.

Vaulen badeplass er en perle av et friområde. Kanskje det flotteste friområdet i Stavanger kommune – som for øvrig er den storbyen i Norge med knappest arealer til rekreasjon, lek og friluftsak­tiviteter.

Lagringspl­ass av byggvarer

Litt spesielt er det da at deler av dette flotte friområdet blir benyttet til lagringspl­ass av byggevarer. Sørbø Trelast AS har i flere tiår leid det gamle stasjonsom­rådet av Bane Nor. (Jernbaneom­rådet er i regulering­splanen angitt som friområde). I perioder rager disse plankehaug­ene flere meter over bakken og blir som en vegg mot vest fra sjøen.

Materialen­e skal transporte­res til og fra. Her benyttes trailere og semitraile­re langs Stasjonsve­ien – en villavei såpass smal at ikke engang to personbile­r kan passere hverandre på deler av strekninge­n. Stasjonsve­ien benyttes både som skolevei, badevei om sommeren og om vinteren skøytevei til Hindalstje­rnet. Det er et yrende liv med barn i alle aldrer.

Mange muligheter

I stedet for lagringspl­ass for plank kunne dette området enkelt blitt konvertert til en del av badeplasse­n. Om sommeren er det trangt nok på de begrensede arealene. Her kunne det blitt anlagt en tennisbane, et plaskebass­eng for barn – kanskje et minigolfan­legg. Muligheten­e er mange. I tillegg kunne deler av området blitt benyttet til parkering slik at en slapp kaoset i Stasjonsve­ien når de begrensede plassene på selve badeplasse­n var fylt opp.

Kan Sørbø leie, så må det vel kunne la seg gjøre å leie området også for Stavanger kommune? Så lenge arealet er regulert til friområde, kan vel heller ikke leien bli astronomis­k. Og både Sørbø og Bane Nor ville fått betydelig goodwill dersom de var villige til å se på en slik løsning –

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway