Stavanger Aftenblad

Even Ellingsen 75 år

-

Even Ellingsen, Austvoll, er 75 år 15. mai.

Jubilanten bor på Austvoll der han sammen med kona, Clara Vølstad Ellingsen og sønnen Jørn Tore, fortsatt driver Sandnes Hytter og Camping.

Han er oppvokst på Hana der han drev med aktiv svømming i SSLK, fra Sjøbadet. Etter handelskol­en var han kontormeda­rbeider hos Sandnes mekaniske verksted, før han plent ville gå på vinterland­bruksskole­n og vaere bonde på gården kona var odelsjente til.

Even Ellingsen er en typisk gründer og liker best oppbygging­sperioder siden drift fort blir det samme hele tiden.

Han startet Sandnes volleyball­klubb, var formann i Høyland bondelag, og gikk i bresjen for at bondelaget kjøpte og bygget opp Bøndenes hus i Sandnes på dugnad. Han er som følge av dette aeresmedle­m både i Norges Volleyball­forbund og Høyland Bondelag. Han var tidlig ute med løsdriftsf­jøs og er fortsatt den eneste med campingpla­ss på Sandnes.

Han satt to perioder i bystyret for Senterpart­iet og er fortsatt svaert samfunnsin­teressert. Som følge av dette holder han aldri kjeft om ting han mener saerlig kommunen og Statens Vegvesen bør gjøre annerledes.

I tillegg til å vaere en kjekk ektemann og super far, er han en snill, stødig, aerlig og klok morfar til to og farfar til tre.

Dagen skal feires med åpent

15. mai, i Smiå, fra klokka 14.00.

hus

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway