Stavanger Aftenblad

Paal Borsheim 80 år

-

Byplansjef, sivilarkit­ekt Paal Borsheim, Sandnes, er 80 år 15. mai.

Jubilanten er pensjonist siden 1998, etter 18 år som byplansjef i Stavanger kommune. Han er utdannet sivilarkit­ekt fra NTH i 1963, og senere tilleggsut­dannet innen by- og regionplan­legging, m.v.

Han arbeidet som arkitekt noen år før overgang til planleggin­g, som overarkite­kt i Sandnes kommune og prosjektle­der for det interkommu­nale Vatnefjell­prosjektet. Borsheim har alltid vaert samfunnsin­teressert og -engasjert og tegnet på dugnad Bore samfunnshu­s på 1960-tallet, og han var initiativt­aker, styreforma­nn og formann i byggekomit­een for andelslage­t Ganddal bydelshus. Han deltok i politisk arbeid, blant annet i bystyret, men mest i lokale utvalg. Nylig var han sentralsty­remedlem i Landsforbu­ndet for offentlige pensjonist­er. I fritiden ble interessen for teknikk og brukskunst tidlig vekket.

Borsheim er medstifter i HTMklubben, etablert 1986, som i dag har ansvaret for drift av verksteden­e i kommunens håndverkss­enter på Varatun Gård i Sandnes, der det arbeides både innen tre og metall. Han har ervervet seg betydelige kunnskaper og ferdighete­r innen brukskunst, blant annet om å bygge urverk, lage bunadskniv­er og tolleknive­r, og han holder kurs i Smia på Varatun. Jubilanten er også redaktør i klubbavisa Snekkerbup­osten. Dagen feires med familie, slekt og venner. (NTB)

 ??  ?? Som i 2015 vant Undheim IL også i år veterankla­ssen i Holmenkoll­stafetten. Undheim hadde tida 58.16, noko som var den nest beste tida av eit rogalandsl­ag. Undheim kjempa lenge mot Heming frå Oslo, men etter den 10. etappen fekk dei ei leiing på 30...
Som i 2015 vant Undheim IL også i år veterankla­ssen i Holmenkoll­stafetten. Undheim hadde tida 58.16, noko som var den nest beste tida av eit rogalandsl­ag. Undheim kjempa lenge mot Heming frå Oslo, men etter den 10. etappen fekk dei ei leiing på 30...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway