Stavanger Aftenblad

Veiledning

- Leif Lie-Bjelland

Vi trenger gode veiledere. I alle yrker, ikke minst de som har ansvar for mennesker, er det viktig å ha mulighet for veiledning. Den hjelper oss å vaere på den rette veien, forhindre uheldige eller feilaktige veivalg og å gi inspirasjo­n og støtte om motgangen skulle komme. Veiledning er et sunt og godt tiltak i alle sammenheng­er. Samtidig hviler det et ansvar på den som skal vaere veileder. Dagens tekst fra Johannes 16.12-15 handler om veiledning og en viktig veileder. Ja, det står endog at han skal veilede dere til hele sannheten. Dette er viktige og trøsterike ord til en disippelfl­okk som nettopp fikk høre at de ville møte motgang og at han snart skulle forlate dem.

Det går mot pinse. Den Hellige Ånds høytid. Talsmannen, veilederen, trøsteren, hjelperen og forbederen er navn som brukes på den av de tre personene i guddommen vi forstår minst av.

Men oppgavene er klare og viktige. Veilederen skal forholde seg til hele sannheten. Talsmannen skal forholde seg til han som kalles Sannheten. – Han skal ikke tale utfra seg selv, står det. Han skal ta av det som er mitt, og forkynne for dere.

Så er ikke pinsens evangelium noe nytt og annerledes enn det vi fikk høre i julen og i påsken. Det er det samme evangelium. Den hellige ånd forklarer oss Kristus, viser oss hvem han er og hva han har gjort for oss. Den rette pinsemarke­ring er å la Bibelens ord om Jesus få veilede oss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway