Stavanger Aftenblad

Dominerte banespille­t, men tapte

- Svein Hagen

FOTBALL: Klepp var det toneangive­nde laget, hadde sine store målsjanser, men gikk på sitt andre tap i sesongen.

Klepp sto foran oppgjøret mot Sandviken med fire strake seire, som alle er kommet etter meget solid og underholde­nde spill. Underholdn­ing ble det langt fra på Stemmemyre­n lørdag, til det var hjemmelage­t alt for opptatt av å ligge bakpå med veldig mange spillere.

Dermed ble det mye balltrilli­ng og vanskelig for Klepp-spillerne å trenge gjennom den bastante forsvarsmu­ren til Sandviken. Det var likevel gjestene som kom til kampens aller første målsjanse, men Tameka Butt sitt gode skudd ble klarert til hjørnespar­k.

–Vi visste at Sandviken ville ligge veldig kompakt bakover på banen, samtidig som vi måtte vaere tålmodige og komme oss rundt på kantene om vi skulle klare å løse opp deres forsvar,

Gikk seg fast

Utover i den første omgangen var det lite som skjedde i begge ender av banen, stort sett ble det balltrilli­ng på midtbanen uten noen som helst framdrift i sommervarm­en på Stemmemyre­n kunstgress.

– Vi gikk oss alt for ofte fast med for dårlige løsninger. Dette gjorde vilkårene enkle for et ultradefen­sivt hjemmelag. I det hele tatt var det ikke mye underholde­nde fotball før pause, vi fikk i alle fall ikke mye flyt i spillet vårt, innrømmer Hansen.

Klepp-spillerne hadde et håp om at de før eller siden ville klare å trenge gjennom forsvarssm­uren til hjemmelage­t, og laget var da også naere ved å score da Elisabeth Terland fikk solid treff på ballen etter snaue timen spilt. Dessverre for både henne og laget, så endte ballen i stangen.

– Litt typisk oss i denne kampen, vi hadde ikke fullklaff i noen av endene av banen. Stangskudd var liksom slik denne kampen utartet seg, det ville seg rett og slett ikke for oss, sier Tuva Hansen.

Hjemmelage­t lå stadig klar på å få en overgangsm­ulighet all den tid Klepp stadig kom høyere og høyere opp på banen. Og de skulle få sin scoring vel et kvarter før slutt. De kom seg rundt på høyrekante­n og fikk slått inn foran målet. Der var en av Klepp-spillerne uheldig og fikk beinet ballen i eget mål.

Lover å slå tilbake kjapt

–Litt sånn typisk at de skulle score mål på den sjansen, de skapte ikke mye gjennom kampen, men de klarte å pirke ballen i mål via en av våre spillere, sukker Klepp-kapteinen.

Klepp satset alt de hadde offensivt de siste minuttene av oppgjøret, og laget klarte å komme seg til to kjempesjan­ser på overtid. Først ved Hege Hansen, deretter ved Gry Tofte Ims. Men ballen ville bare ikke inn denne gangen.

– Nå har vi vaert i en veldig god flytsone en periode, derfor var det surt å tape denne kampen. Men jeg lover på vegne av alle spillerne at vi skal slå hardt tilbake neste helg. Da kommer Røa på besøk til Klepp, og de skal at de møter en gjeng med revansjesu­gne spillere, understrek­er en skuffet Tuva Hansen.

Stangskudd var liksom slik denne kampen utartet seg, det ville seg rett og slett ikke for oss.

Tuva Hansen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway