Stavanger Aftenblad

Salah satte rekord

-

FOTBALL: Liverpool avsluttet sesongen ubeseiret på hjemmebane. Mohamed Salah ble historisk med sine 32 scoringer for sesongen.

Etter tre uavgjort, et tap og en seier på de fem siste seriekampe­ne, var Liverpool i fare for å droppe ut av topp-4 på tabellen. Det krydret i hvert fall spenningen før avspark. Brighton og manager Chris Hughton spilte helt uten press etter å ha sikret ny kontrakt før siste runde.

Men det ble aldri i naerheten av farlig for laget til Jürgen Klopp. Vertene skulle hatt et soleklart straffespa­rk etter 20 minutter. Da ble Mo Salah felt inne i 16-meteren. Ikke lenge etter ordnet Salah 1-0. Dejan Lovren doblet ledelsen noen minutter før pause. Dominic Solanke hamret så inn 3-0 tidlig i 2.-omgang. Venstrebac­ken Andrew Robertson avsluttet for Liverpool.

Liverpool var også oppe og luktet på 3.-plassen i løpet av kampen, men til slutt vant Tottenham 5-4 hjemme mot Leicester og sikret seg den plassen. Liverpool sikret med seieren også mesterliga­spill til neste sesong.

Prisdrysse­t fortsetter Liverpools Mohamed Salah fikk i går også sin femte utmerkelse på kort tid som årets spiller i Premier League. Den 25 år gamle egypteren har tidligere blitt kåret til årets spiller i Liverpool av både spillerne og fansen, og både spillerkol­legene i Premier League og de britiske sportsjour­nalistene har også stemt han fram som årets spiller.

I går ble det klart at også Premier League mener Salah har vaert ligaens beste spiller. Et panel av spillere, eksperter og supportere har stemt fram vinneren av ligaens bestemanns­pris.

– Jeg er veldig glad. Det er en aere å vinne denne prisen, sier Liverpool-profilen.

Wenger avsluttet med seier Arsenal slo også til med årets første bortepoeng i seieren mot Huddersfie­ld. Det var passende avskjed for trener Arsène Wenger, som hadde sin aller siste kamp i sjefsstole­n.

?? CARL RECINE ?? Liverpool-stjernen Mohamed Salah ble stemt frem som Premier Leagues beste spiller. Han ble også toppscorer i ligaen med sine 32 fulltreffe­re.
CARL RECINE Liverpool-stjernen Mohamed Salah ble stemt frem som Premier Leagues beste spiller. Han ble også toppscorer i ligaen med sine 32 fulltreffe­re.