Stavanger Aftenblad

Familiegyv­elen

-

DRØSET: Nå syns je faktisk atte pibb-pibbene begynne å ble litt i ivrigste laget.

Vi så lige å sidde ude onder hengebjerk­en å ha oss en liden jinn når den svale kveldsloft­en sedde inn, må jo opp i grålysning­en for det atte de holde sånn på i prydbosker å rhododendr­oner atte der ikke e ørens lyd å få, når vi endelig har komt oss i seng.

Å det bler ikke bedre av atte polakken til von Winckelhum­pen sine, så ikke e forriktige polakk for det atte han komme fra borti Baltikom, han går ud å skyde på de med haglgevaer, ikke for det atte an e på jakt efter madøg, men for det atte von

Winckelhum­pen e veldig irriterte på disse fuglefrekk­asene så vekk an tidlig om morgenen.

Gå an, sa von

Winckelhum­pen når an va innom her en kveld å fikk seg en liden jinn onder hengebjerk­en i det fine vårveret efter atte han hadde vert å tisst nede ved Stokkenvan­net, det lille, med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren.

Gå an, sa an. Je e så trette av atte de fuglefrekk­asene vekke meg hver eneste morgen, atte je bent frem har kommandert polakken våres til å plaffe de rett ned, sa an.

Han e jo ikke forriktige polakk en gang, skjød je inn, men han vinkte meg av å signaliser­te atte an måtte ha en liden jinn til, bare så an fikk sove noen timer, før disse uhyrene begynte å brøle udi den nyudsprong­ne gyvelen hans.

Von Winckelhum­pen e veldig krye av den gyvelen. Den har visst folgt familien i generasjon­er.

Så hvisomatte du vågne litt tidlig en morgen av skyding, så e der ingen gronn til å gå opp i rett. Det e ingen forsinkte sottendema­isalott, det e bare polakken til von Winckelhum­pen sine så e ude å jage pibb-pibber fra familiegyv­elen udi haven.

Je bler helt altererte bare av å tenke på det. Nå må je bent frem ha meg en liden jinn.

Nå syns je faktisk atte pibb-pibbene begynne å ble litt i ivrigste laget

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway