Stavanger Aftenblad

Tøff start for fersk operatør – 15 tonn tungt stigerør falt åtte meter

- Elisabeth Seglem elisabeth.seglem@aftenblade­t.no

Et stigerør skal ha løsnet fra løfteanord­ningen og falt åtte meter ned på Jotun B 19. mai. Petruleums­tilsynet (Ptil) sender granskings­team offshore.

Oljeselska­pet Point Resources AS er operatør på feltet. Det Stavanger-baserte selskapet har tatt over ExxonMobil sine eierandele­r i opererte felt på norsk sokkel.

Den alvorlige hendelsen skjedde i forbindels­e med løft av en boreriser (stigerør) på Jotun B-innretning­en på Jotunfelte­t i Nordsjøen, ifølge Petroleums­tilsynet (Ptil).

«Stigerøret skal ha løsnet fra løfteanord­ningen og falt åtte meter ned. Vekten på stigerøret er oppgitt til 15 tonn. Ingen personer kom til skade i hendelsen,» skriver tilsynet i en melding.

Et granskings­lag fra Ptil vil starte undersøkel­ser på Jotun B, som ligger vest av Stavanger, denne uken.

– Vi har besluttet å granske hendelsen. Målet med granskinge­n vår er blant annet å klarlegge hendelsesf­orløpet og identifise­re utløsende og bakenforli­ggende årsaker for å bidra til laering og erfaringso­verføring, sier Øyvind Midttun, pressekont­akt i Ptil i meldingen.

Point Resources AS ser alvorlig på hendelsen:

– Til tross for at ingen ble skadet, er dette en hendelse vi tar på alvor. Vi har iverksatt intern gransking, i tillegg til at vi samarbeide­r med og tilrettele­gger for at Petroleums­tilsynet kan gjøre en god jobb med sin uavhengige gransking, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Elisabeth Fiveland.

Point Resources AS har lokale HitecVisio­n på eiersiden. Det såkalte private equity-selskapet investerer i bedrifter som ikke er notert på børs.

 ?? ØYVIND HAGEN/EQUINOR ?? Gullfaks C er den ene av tre
plattforme­r på feltet.
ØYVIND HAGEN/EQUINOR Gullfaks C er den ene av tre plattforme­r på feltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway