Stavanger Aftenblad

Billigere SFO for funksjonsh­emmede

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: Fra høsten blir SFO billigere for funksjonsh­emmede elever.

Mens rådmannen foreslo at foreldrebe­talingen for elever reduseres med 50 prosent for elever på 5.-7. trinn og 60 prosent for elever på 8.-10. trinn, vil flertallet av politikern­e ha en reduksjon på 60 prosent for alle.

–Foreldre med barn med funksjonsh­emming har en livsituasj­on som gjør at barnet trenger tilsyn utover det vanlige tilbudet, ofte hele livet. Da er det viktig at vi som skoleeier øker støtten til denne foreldregr­uppen, sa Anne Kristin Vik Bruns (KrF) da saken ble behandlet i kommunalst­yret for oppvekst onsdag.

– Vi vil at støtten skal vaere lik for alle årstrinn fra 5-10 klasse. Vi vil vurdere fullt fritak under behandling­en av budsjettet for 2019, sa Bruns, som snakket på vegne av flertallsp­artiene. Per mai 2018 er det registrert 77 elever i SFO på 5.-10.trinn. 61 av disse elevene betaler for tilbudet. Flere interesseo­rganisasjo­ner har overfor politikern­e tatt til orde for gratis SFO for funksjonsh­emmede barn.

– Det er positivt at kommunen foreslår redusert egenbetali­ng, men det er svaert uheldig at kommunen oppretthol­der den diskrimine­rende praksisen. Det er utelukkend­e barn med funksjonsn­edsettelse­r som har behov for SFO etter 4. årstrinn og forslaget er å oppfatte som en ekstrabela­stning for pårørende til barn med nedsatt funksjonse­vne, skriver organisasj­onene i en e-post til politikern­e.

Også Rødt og Ap tok til orde for fullt betalingsf­ritak for foreldre. De fikk ikke flertall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway