Stavanger Aftenblad

Nei til ny privatskol­e i Stavanger

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

GAUSEL: Den britiske skolen har søkt om å etablere to friskoler. Politkerne sier nei til en ny skole, men vil la den gamle privatskol­en bli friskole.

Overfor Aftenblade­t sa nestleder i styret, Andreas Middelthon, at den britiske skolen vil dele seg i to og søke om å bli friskole av økonomiske hensyn.

– Ved å etablere to friskoler lager vi et mer robust og konkurrans­edyktig skoleprodu­kt, som vil gjøre at flere har råd til å ha barna ved den internasjo­nale skolen, sa Middelthon til Aftenblade­t for en drøy uke siden.

Nei og ja

Et flertall av politikern­e er ikke enig i at det er en god idé.

– Vi må se den ene søknaden i lys av den andre. Det er merkelig med to søknader på det som reelt sett er en skole. Venstre sier nei til den nye skolen, og ønsker at den britiske skolen skal fortsette med én og ikke to skoler, sa Rune Askeland (V) under den politiske behandling­en i kommunalst­yret for oppvekst onsdag ettermidda­g.

Sammen med Sp, Ap og Rødt sikret Venstre flertall mot etablering­en av Tolkien internatio­nal school. Det var Senterpart­iets forslag som fikk flertall. – Støtter helhjertet

Frp, på sin side, ønsket den nye privatskol­en velkommen.

– Frp støtter Tolkien helhjertet. Stavanger er en internasjo­nal by, og denne skolen bidrar til mangfoldet Frp ønsker for barn i byen vår. Forrige gang sa vi nei til en sånn skole, og det sender et signal om at Stavanger ikke ønsker mangfold. Jeg tror denne skolen vil vaere en berikelse, sa Kristoffer Sivertsen (Frp).

Høyre og KrF på sin side, ønsket å ta saken til orienterin­g.

–Vi er positive til at vi skal ha flere alternativ­er i Stavanger kommune, men jeg stusser på at samme aktør står bak to skoler, sa Sissel Knutsen Hegdal (H).

De to søknadene ble behandlet som to saker.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Den britiske internasjo­nale skolen i Stavanger vil bli friskole for å få staten til å dekke 85 prosent av driften. I tillegg søkte de om å etablere enda en friskole rett over veien på Gausel. Dette ville ikke politikern­e.
JON INGEMUNDSE­N Den britiske internasjo­nale skolen i Stavanger vil bli friskole for å få staten til å dekke 85 prosent av driften. I tillegg søkte de om å etablere enda en friskole rett over veien på Gausel. Dette ville ikke politikern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway