Stavanger Aftenblad

I år skal artistene på Jaernåttå gjøre som Jesus: Gå på vannet

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

BRYNE: Til tross for ny scene og større plass, så er det nå ingen ledige billetter igjen til lørdagens musikkfest­ival.

– Fredagens billetter går også unna, melder Borger Magnussen. Han er en av mange som drar i trådene for årets største festhelg på Jaeren, Jaerdagen med musikkfest­ivalen Jaernåtta.

Alt foregår denne helgen midt i Bryne. I år blir til og med elva som renner gjennom sentrum tatt i bruk til festivalen.

–Det blir kavtøft, kommentere­r teknisk ansvarlig Erik Nysted, mens den nye scenen rigges bak ham.

Scene i vannet

Den kommer i år på stylter på nye fundamente­r ute i elva ved torget. Nesten halvparten av scenen vil i år ligge over vannet.

–Så i år kan artistene gjøre som Jesus, gå på vannet, medgir en av riggerene Sven Todnem med et smil. Han er likevel mest opptatt av at Pap som leverer lyd, lys, scene og backline dermed kan tilby en scene som både er breiere og høyere enn før.

Og det skal ikke vaere noen fare for at alt bare vil flyte avgårde, selv om dette ikke er Genesarets­jøen der Jesus gikk, men en elv som kalles Kongo.

Øvre Kongo er også registrert som offisielt navn i Norges bebyggelse for gårdsnumme­r 1, bruksnumme­r 160, den gamle Gjesteheim­en som lå noen meter fra dagens scene.

Venter 60.000

Satsingen i vannet gjør også at det ikke er nødvendig med to scener på torget.

– Og da blir det enda mer plass til publikum, forklarer Jaerdagens tekniske ansvarlige. I tillegg tas også den nye Kaizerspla­ssen i bruk. Det var plassen folk før bare hastet forbi. Nå blir den arena for åpningen, flere arrangemen­t og for komle «som den mormor lagde».

– I tillegg byr vi på ny park, et stort program med mye underholdn­ing og et strålende vaer, kvitrer Borger Magnussen, før rundt 60.000 er ventet til Bryne.

 ?? GEIR SVEEN ?? Her skal elva snart gå, slik at den nye scenen blir stående i vannet, viser rigger Sven Todnem. For at alt ikke skal flyte eller fyke avgårde, holdes alt nede med 40.000 liter vann i blå tanker.
GEIR SVEEN Her skal elva snart gå, slik at den nye scenen blir stående i vannet, viser rigger Sven Todnem. For at alt ikke skal flyte eller fyke avgårde, holdes alt nede med 40.000 liter vann i blå tanker.
 ?? GEIR SVEEN ?? Vannet er tappet ned for at scenen kan rigges i Kongo, elva som renner gjennom Bryne sentrum.
GEIR SVEEN Vannet er tappet ned for at scenen kan rigges i Kongo, elva som renner gjennom Bryne sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway