Stavanger Aftenblad

Sandnes kan få to nye kvinnelege sokneprest­ar

- Birgitte Flote birgitte.flote@aftenblade­t.no

SANDNES: Stavanger bispedømme­råd vil ha Kristina Grundetjer­n i jobben som sokneprest i Gand og

Lina Håland som sokneprest i Sandnes.

Kristina Grundetjer­n (41) har fått tilbod om jobben som sokneprest i Gand sokn i Sandnes. Fire menn og to kvinner søkte på stillinga.

Grundetjer­n jobbar i dag som ungdomspre­st i Vennesla. Ho seier til Aftenblade­t at ho ønsker å vente med å kommentere saka til ho har bestemt seg for om ho takkar ja til jobben. Ho har åtte dagar på å bestemme seg.

Erstattar Günter Theiss Jobben som sokneprest i Gand er det Günter Theiss som har hatt. Presten vakte oppsikt då han i fjor sommar stod fram i Aftenblade­t og fortalte at han hadde skifta syn i saka om vigsel av homofile par. Året før hadde han fortalt menigheita at han meinte det teologisk sett ikkje var opning for likekjønna ekteskap, men no ville han likevel vie homofile.

I januar blei det kjent at Theiss sluttar i Gand for å bli byprest i Sandnes. Han overtar etter Rune Skøyen som går av etter over 15 år som prest i gatebildet i Sandnes.

Fire tilsetting­ar

Stavanger bispedømme­råd behandla denne veka fire saker om tilsetting­ar av sokneprest­ar.

Lina Håland (34) frå Sandnes har fått tilbod om jobben som sokneprest i Sandnes menighet. Tre menn og to kvinner søkte på stillinga. Håland jobbar i dag som sokneprest i Uskedal sokn i Hordaland.

Svein Nybø har fått tilbod som vikar for sokneprest­en i Randaberg.

I tillegg har bispedømme­rådet vedtatt kven dei ønsker i stillinga som sokneprest i sokna Skjold, Vikebygd og Vats, men dette blir ikkje offentlegg­jort før fredag, ifølgje stiftsdire­ktør Jorunn Kraft Vistnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway