Stavanger Aftenblad

– Det blir ikke ett kjedelig sekund

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

SYKLING: Hammer Stavanger-sjef Roy Hegreberg lover action tre dager til ende når Hammer Stavangerf­eltet banker løs på motbakkene i Sandnes i dag.

Hammer Stavanger ligger an til å bli en fartsfylt og publikumsv­ennlig sykkelfest i Stavanger og Sandnes. Det er meldt strålende vaer hele helgen. Daglig leder i Hammar Stavanger, Roy Hegreberg, håper folk strømmer til løypene for å ta del i festen.

– Jeg håper folk benytter muligheten til å se de store sykkelstje­rnene som kommer hit slik at vi får et folkehav i hele helgen. Dette er ryttere med følgere i hele verden og rittet sendes ut til hele verden, dette blir et gedigent sykkelløp, sier Hegreberg.

Kamera på sykkelen

Han gjorde unna Tour des Fjords i går. 12 av lagene der kommer til Stavanger for å kjøre Hammer Stavanger. I tillegg kommer også Kristoffs UAE Team Emirates og BMC. 14 lag stiller til start. Hvert lag kan ha med sju ryttere, men bare fem fra hvert lag får kjøre hver etappe.

– Aldri har det vaert mer publikumsv­ennlig å følge et sykkelløp som her. Rytterne kommer til å ha kamera på syklene, det blir liveoverfø­ring av puls, fart og watt. Det blir ikke kjedelig ett sekund, forsikrer Hegreberg.

Selve konseptet Hammer Series er ikke som et vanlig sykkelløp. Dette er en lagkonkurr­anse fordelt over tre dager.

Rittet starter med en klatreetap­pe med start i Stavanger og målgang i Sandnes. Det laget som samler flest poeng underveis vil vinne etappen og lede konkurrans­en sammenlagt. Lørdag står sprint på programmet. Da skal rytterne kjører ti ganger i en rundløype mellom Tjensvoll og Stavanger sentrum.

Laget med flest samlede poeng underveis på etappen vinner sprinten, mens laget med flest poeng sammenlagt etter to etapper vil kjøre først ut på søndagens jaktstart.

Laget som går først i mål søndag vinner Hammer Stavanger.

– Et unikt innblikk

Det er ikke bare rytterne som kommer. Lagene har med seg sine svaere lagbusser, lastebiler til utstyr, i tillegg til følgebiler. Basen blir Stavanger Forum. Der overføres rittet på storskjerm i tillegg til at det blir andre aktivitete­r.

I dag dundrer alt av busser og biler inn i Sandnes i forbindels­e med målgangen der i kveld. Det blir et spektakula­ert skue.

– Du får sett hele sirkuset. Det blir et unikt innblikk i sykkelspor­ten, sier Hegreberg.

Han tror effekten av Alexander Kristoffs deltagelse blir stor.

–Han er vår største sykkelstje­rne og en av landets største idrettspro­filer, han sykler på hjemmebane, og har et fantastisk konkurrans­einstinkt. Han har ikke lyst til å svikte hjemmepubl­ikummet.

Selve konseptet Hammer Series er ikke som et vanlig sykkelløp. Dette er en lagkonkurr­anse fordelt over tre dager.

 ?? FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Dette var rammen da rytterne kjørte Tour of Norway sist uke. I helgen er det Stavanger og Sandnes som får sykkelsirk­uset i fanget når nyvinninge­n Hammer Stavanger kjøres.
FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Dette var rammen da rytterne kjørte Tour of Norway sist uke. I helgen er det Stavanger og Sandnes som får sykkelsirk­uset i fanget når nyvinninge­n Hammer Stavanger kjøres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway