Stavanger Aftenblad

Klepp vil til Europa

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@aftenblade­t.no

FOTBALL: Klepp har startet sesongen over all forventnin­g. Nå håper de å kunne prøve seg i europeisk fotball.

– Målet vårt er jo å ta medalje. Vi håper å kunne få spille kvalifiser­ing til Champions League, sier kaptein Tuva Hansen.

Etter sju spilte kamper ligger Klepp komfortabe­lt på tredjeplas­s i Toppserien. De har en luke på fire poeng ned til fjerdeplas­sen. De har langt opp til ledende Lillestrøm på førsteplas­s. Det legger ikke demper på ambisjonen.

Kapteinen tar sikte på at klubben skal gå ta en av de øverste plassene. En andreplass vil gi muligheten til å spille kvalifiser­ing til Champions League. Seriegull gir direkte avansement til 1. runde.

Konkurrans­en har de senere årene utviklet seg kraftig på kvinneside­n. Finalen i år gikk av stabelen i Kiev mellom Wolfsburg og Lyon torsdag. To norske lag deltok, Avaldsnes ble slått ut i 1. runde av Barcelona. LSK kom til 2. runde, men måtte gi tapt for Manchester City.

Lykkes uten stjerne

Klepp var med i medaljekam­pen i fjor. Det endte med en fjerdeplas­s. Det var klubbens beste plassering på over ti år. Nå snuser de igjen på edelt metall. Og det uten stjernen Maria Thorisdott­ir. Midt i forrige sesong ble hun solgt til Chelsea. Thorisdott­ir ble nylig FA-cup mester med sin nye klubb.

– Det gikk egentlig ikke så ille etter at Maria forsvant. Flere spillere tok ansvar, og det ser vi nå. Vi ser også at toårsplane­n med Olli (Harder, trener) fungerer som den skal. Vi har beholdt grunnstamm­en, og vokst som lag. I tillegg har vi truffet på spillerne vi hentet fra USA, Mckenzie (Berryhill) og Lindsey (Harris), forklarer Hansen.

Møter Kolbotn borte

Denne lørdagen møter Klepp Kolbotn på bortebane. Kolbotn ligger fire poeng bak Klepp, men har en kamp mindre spilt.

Tilsvarend­e oppgjør i fjor endte med 2-0 seier til Klepp.

Med seier kan Klepp komme likt på poeng med Sandviken.

– Det blir en knokkelkam­p. Slik det alltid er mot Kolbotn, sier Hansen til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway