Stavanger Aftenblad

Sommer og sol framover

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

ROGALAND: I dag blir det 19 grader og knallsol i Stavanger og over 20 grader i Sandnes. I neste uke ser vi 20-tallet over hele sørfylket.

Siste del av juni og inngangen til juli blir sommervarm og fin i Rogaland, ifølge Yr. Det blir pent vaer både i helga og hele neste uke. Meteorolog Kristian Gislefoss slår fast at finvaeret de siste dagene vil holde seg stabilt på Vestlandet.

Helt sør i fylket, i Egersundom­rådet, vil gradestokk­en krype over 22 i neste uke. Det blir sol fra skyfri himmel. Også i Sandnes melder Yr at det blir litt varmere enn i Stavanger i slutten av neste uke, over 22 grader. Det blir også lite vind.

Kanskje det er mulighet for en liten byge innimellom, men meteorolog­en sier det ligger an til temperatur­er på over 20 grader og for det meste rolige vindforhol­d.

Sommer i nord

Endelig kommer varmen og sola også til Nord-Norge. Hele landet kan kose seg med opphold og over 20 grader neste uke.

– Et høytrykk er i ferd med å etablere seg i Nord-Norge. Hvis det først setter seg, kan det bety at det blir en lengre periode med mye finvaer. Foreløpig er det ikke helt sikkert at det vil slå seg til ro over Nord-Norge, men det ligger uansett an til å bli mye finvaer neste uke, sier meteorolog Kristian Gislefoss hos Meteorolog­isk institutt.

Gislefoss venter å se 20-tallet både i Finnmark, Troms og Nordland. Midt-Norge får en kald start, men i løpet av helgen stiger varmen igjen også her.

Sydenvarme

Sør- og Østlandet har fått sydenvarme­n tilbake igjen. Onsdag ble det satt varmerekor­d så langt denne sommeren med 33,8 grader i Sigdal i Buskerud.

– Torsdag kan fort bli enda litt varmere og kanskje når vi 34 grader, sier meteorolog­en.

Han forteller at Oslo for øyeblikket er en av de varmeste hovedstede­ne i Europa, kun slått av Madrid.

Det er varsel om skogbrannf­are i kategorien­e «stor skogbrannf­are» og «meget stor skogbrannf­are» i områder på Sør- og Østlandet.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Mange tok turen til Solastrand­en i godvaeret i mai. Fra venstre Ida Nygaard Madsen, Kjersti Nygaard Bårdsen og Hilde Nygaaard Ytreland.
FREDRIK REFVEM Mange tok turen til Solastrand­en i godvaeret i mai. Fra venstre Ida Nygaard Madsen, Kjersti Nygaard Bårdsen og Hilde Nygaaard Ytreland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway