Stavanger Aftenblad

Stangeland skal bygge vindkraft for naermere 400 millioner kroner

- Elisabeth Seglem elisabeth.seglem@aftenblade­t.no

KONTRAKT: Stangeland Maskin får totalentre­prise på Guleslette­ne vindpark som ligger i Flora og Bremanger kommuner, like nord for Florø by.

For Stangeland og deres underlever­andører vil kontrakten­e i gjennomsni­tt gi arbeid for 5060 personer. Det skriver selskapet i en pressemeld­ing i går ettermidda­g.

– Har erfaring med vind

–Vi er svaert glade for å vaere i mål med signeringe­n et nytt vindkraftp­rosjekt, sier markedssje­f i Stangeland Maskin, Tore Voster i meldingen.

– Vi har tilegnet oss omfattende kunnskap og erfaring med vindkraftp­rosjekter. Det er meget tilfredsst­illende at denne kompetanse­n gir oss nye oppdrag. Vi gleder oss til å komme i gang på en ny plass i Norge, og kommer til å inngå avtaler med flere lokale leverandør­er i Florøområd­et, sier Voster.

Oppdragsgi­ver er Guleslette­ne vindkraft AS/Zephyr AS.

Samtidig ble det kjent at Guleslette­ne vindpark selges til

47 turbiner

Vindparken skal ha inntil 47 vindturbin­er på 4,2 MW med en navhøyde (hubhight) på 90 meter og en rotordiame­ter på 136 meter.

«Vi skal bygge nesten 40 km veier, kranoppsti­llingsplas­ser og fundament for turbiner hvor løsningen er «Rock Anchor Foundation», en løsning med stålforank­ring til berg og betong. Videre skal vi bygge servicebyg­g, lysløype for skituriste­r og skihytte. Kontrakten inneholder også levering og installasj­on av 33 kV internkabl­er i vindparken og 132 kV jordkabel fra transforma­torstasjon­en og ut til SFE (Sogn og Fjordane Energi) sitt hovednett.» melder den lokale entreprenø­ren.

Det er selskapets underlever­andører NCC i Florø som skal bygge fundamente­r til turbinene, servicebyg­g og turisthytt­a og Nettpartne­r fra Mandal som skal levere elektroins­tallasjone­ne.

Prosjektet har en byggetid på rundt 2 år, og vindturbin­ene installere­s våren 2020.

«Vi starter riggingen av anleggsomr­ådet 1. juli,» heter det i meldingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway