Stavanger Aftenblad

Neptune kjøper VNG Norge

- Ola Myrset ola@sysla.no

Neptune Energy har kjøpt 100 prosent av aksjene i VNG Norge fra tyske VNG.

– Vi er svaert tilfreds med å ha signert avtalen om å kjøpe VNG Norge, som er vårt første siden oppkjøpet av Engie. Dette er helt i tråd med vår strategi om å styrke oss i nøkkelområ­der, uttaler konsernsje­f Sam Laidlaw i Neptune Energy Group i en pressemeld­ing.

I fjor kjøpte Neptune Energy oljevirkso­mheten fra franske Engie, som da hadde vaert på jakt etter ny eier en stund fordi selskapet ønsker å gå i en grønnere retning. Nå skal også VNG Norge bli en del av Neptunes norske avdeling.

– Jeg er glad for at vi gjennom oppkjøpet av VNG Norge får et sterkt team som vi vil integrere med vår eksisteren­de virksomhet, uttaler Laidlaw.

Ifølge kommunikas­jonssjef Ulf Rosenberg i VNG Norge er det for tidlig å si nøyaktig hva det innebaerer.

– Vi starter nå en integrasjo­nsprosess som vil pågå utover høsten. Utfallet av den vil gi svar på hva som konkret skjer videre, sier han.

Ifølge Rosenberg er de ansatte i VNG Norge fornøyd med nyheten som kom på et allmøte torsdag ettermidda­g.

– Det er blitt godt mottatt at vi har fått en positiv avklaring på dette, sier han.

Det er ventet at handelen vil gjennomfør­es i årets fjerde kvartal. Selskapene har ikke oppgitt verdien.

VNG Norge er dattersels­kap av tyske VNG, som har hovedkonto­r i Leipzig. Selskapet ble etablert i Norge i 2006 og har sitt norske hovedsete i Stavanger.

Like før jul leverte VNG Norge inn utbyggings­plan for Fenjafelte­t i Norskehave­t. Det er første gang selskapet er operatør for en utbygging på norsk sokkel. Utbygginge­n koster 10,2 milliarder kroner.

– Dette gjør at selskapet tar steget opp i en ny liga, sa administre­rende direktør Atle Sonesen i VNG Norge da planen ble levert.

Sonesen var for øvrig tidligere administre­rende direktør for GDF Suez, som senere ble Engie og i dag er Neptune Energy Norway etter et oppkjøp i fjor.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Olav Stangeland er administre­rende direktør i Stangeland Gruppen AS hvor Stangeland Maskin AS er største selskap.
JON INGEMUNDSE­N Olav Stangeland er administre­rende direktør i Stangeland Gruppen AS hvor Stangeland Maskin AS er største selskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway