Stavanger Aftenblad

Filip søker den gode følelsen i Paris

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

I morgen møter Filip Ingebrigts­en konkurrent­er med 3.31 på 1500 meter i år. Han kan slå alle, men vil først og fremst gjøre et klokt løp.

– Det har vaert litt humpete for Filip denne sesongen, derfor er det viktig at han får gjennomfør­t et fornuftig løp i Paris, sier trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en på telefon fra Team Ingebrigts­ens treningslo­kasjon i Sveits, St. Moritz.

Fjorårets bronsevinn­er fra VM i London og regjerende Europamest­er på 1500 meter måtte gi seg med en fotskade under sesongens første løp i Palo Alto, USA, i april. Siden fulgte en periode bassengtre­ning før Filip startet under Diamond League stevnene i Oslo og Stockholm.

Begge steder kladdet det. Derfor har det sneket seg inn en smule usikkerhet.

– Alt ser veldig bra ut under trening, men Diamond League er noe ganske annet.

– Filip er i høyeste grad konkurrans­edyktig i feltet han møter i Paris, nivået er ikke avskrekken­de, men han må først og fremst kjenne at han får til et godt løp, understrek­er treneren.

– Hva med konkurrent­ene Timothy Cheruiyot (Kenya) og Samuel Tefera (Etiopia) som har sterke 3.31 på 1500 meter i år?

– Begge løp de tidene i Shanghai i mai. Mye har forandret seg etter det.

Gjert Ingebrigts­en forteller at en del av de beste har lagt opp, at nivået på flere løpsøvelse­r ikke er spesielt høyt.

For Filip Ingebrigts­en haster det litt med å få til en god 1500-meter. Han løper også i Rabat og Monaco før EM i Berlin i begynnelse­n av august. Der handler det blant annet om å forsvare tittelen fra 2016.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Zymer Bytyqi (t.v.) og Zlatko Tripic trente for seg selv i går. Begge står over søndagens kamp mot Strømmen.
KJETIL FLYGIND Zymer Bytyqi (t.v.) og Zlatko Tripic trente for seg selv i går. Begge står over søndagens kamp mot Strømmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway